Forum

SQL SERVER'a başka ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

SQL SERVER'a başka pcden bağlanma konusunda

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
915 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

sql hakkında sağdan soldan makaleler okudum. dikkatimi çeken , eğer vs.net de hazırladığımız bir projeyi başka bir pcde açınca, sql servera bağlanılamıyormuş. ben sql server 2008 exspreess kullanıyorum. management studio ile hazırladığım DB ye şimdi proje sunumunu yaparken başka bir pcde çalışmayacak olması işime yaramayacaktır.

 

Acsessdeki gibi dbyi adapte edemezmiyiz programın içine ? 

 
Gönderildi : 20/06/2011 17:01

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

SAĞDAN SOLDAN okuduğunuz için yanlış bilgile edinmişsiniz. Projelerin başka bilgisayarlarda açılıp da veritabanının kullanılamaması çok kötü olurdu; bunun çoktan aşıldığı bir devirde yaşıyoruz. En son bu durum DOS zamanlarında text veritabanlarında yaşanmıştı.


Hazırladığınız veritabanının hangi bilgisayarda olduğunun önemi yok; önemli olan o bilgisayara bağlantı kurup kuramadığınız ve programın bu bağlantıyı sağlayacak yapıda olup olmayışı.


Access'i de sonuç olarak programınıza gömmüyorsunuz; programın yanında ek bir dosya olarak taşıyor ve program açıldığında o dosyayı kullanmasını istiyorsunuz. SQL veritanları için durum çok da farklı değil. Yine sql veritabanı dosyalarını programla beraber taşıyabilir; başka PC'lerde çalışırken o dosyaların SQL Server'a attach edilerek kullanılabilmesini sağlayabilirsiniz.


Ayrıca Access için normal yollarla yapamayacağınız bir özellik: SQL veritabanını internet üzerindeki bir sunucuda bulundurursunuz, programınızı buna göre ayarlarsınız, program da internetin olduğu bütün bilgisayarlarda eş zamanlı olarak veritabanını kullanırlar.

 
Gönderildi : 20/06/2011 18:58

Paylaş: