Anasayfa » Forum

saat dakika farkı
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

saat dakika farkı  

  RSS
 Anonim

merhaba arkadaşlar.

visual basic 2010 express versiyonu kullanmaktayım.
formun üzerinde maskedtexbox tan 3 tane var.

maskedtextbox1 ve 2 de saat ve dakika süresi var. maskedtextbox3 te ise
maskedtextbox1 ve maskedtextbox2 yi çıkartıp dakika süresini vermesi
gerekiyor. bir türlü başaramadım. yardımcı olmanız mümkünmü acaba?

maskedtextbox1: 11:10

maskedtextbox2:11:20

maskedtextbox3:10

Alıntı
Gönderildi : 10/01/2011 16:59
İsmail ADAR
(@ismailadar)
Üye

Merhaba aşağıdaki kod işinizi gorur sanırım .


string str = "01.01.2011 " + textBox1.Text;


DateTime startDate = Convert.ToDateTime(str);


str= "01.01.2011 " + textBox2.Text;


DateTime endDate = Convert.ToDateTime(str);


TimeSpan span = endDate.Subtract(startDate);


textBox3.Text = span.Days.ToString() + span.Hours.ToString() + span.Minutes.ToString();

CevapAlıntı
Gönderildi : 10/01/2011 18:08
 Anonim

merhaba


bu kodlama visual basic 2010 için uyumlu değil. daha çok asp kodlaması içindir. bana visual basic için gerekmektedir. yardımcı olabileceğiniz başka bir kodlama varmı acaba?

CevapAlıntı
Gönderildi : 11/01/2011 10:10
Ahmet Rende
(@AhmetRende)
Üye

Yukarıdaki kod C# kodu. fakat VBye çevirebilirsiniz. Çok benziyorlar. İntelisence yardımı ile aynısı yazılabilir.

CevapAlıntı
Gönderildi : 11/01/2011 11:19
Ferhat KARATAS
(@ferhatkaratas)
Üye

    Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
        Dim startDate As Date = Convert.ToDateTime(TextBox1.Text)
        Dim endDate As Date = Convert.ToDateTime(TextBox2.Text)
        Dim diff As TimeSpan = endDate.Subtract(startDate)
        TextBox3.Text = diff.Hours.ToString() + ":" + diff.Minutes.ToString() + ":" + diff.Seconds.ToString()
    End Sub

    Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
        TextBox1.Text = Date.Now.ToString()
        TextBox2.Text = Date.Now.AddHours(0).AddMinutes(-30).AddSeconds(-20).ToString()
    End Sub

CevapAlıntı
Gönderildi : 11/01/2011 18:34
 Anonim

yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 12/01/2011 10:36
 Anonim

tekrar merhaba,

sonuç sağlıklı bir şekilde çalışıyor. çıkan sonucu dakikaya çevirebilir miyim. hangi kodlarla olabilir acaba?

CevapAlıntı
Gönderildi : 12/01/2011 16:53
Ferhat KARATAS
(@ferhatkaratas)
Üye

diff.TotalMinutes.ToString()

 

toplam süreyi dakika cinsinden verir.

CevapAlıntı
Gönderildi : 12/01/2011 17:19
 Anonim

süpersiniz.

Allah razı olsun 🙂

CevapAlıntı
Gönderildi : 12/01/2011 18:27
MAli Kahraman
(@MAliKahraman)
Üye

Vermiş olduğunuz bilgiler çok işime yaradı. Öncelikle paylaşımınıza çok teşekkür ederim.

Ayrıca yapmak istediğim bir işlem var. Yapmış olduğum proje personel takip sistemidir. Projede textboxlardaki saatleri çıkarıp (başlama saati ve bitiş saati) sonucu dakika bazında labele aktarmaktayım. Labeldeki değeride personel takip hesaplamasında kullanmaktayım. sorunum molalar ve bunuda kısaca şöle açıklayayım. mesayi saat 07:00 da başlayıp 17:00 da bitmektedir.(toplam 10 saat : 1 saati mola) mola zamanları ise aşağıdadır. Başlama saatini ve bitiş saatinin değerlerini girdiğimde aşağıdaki bu molalara denk geldiği zaman ayrı bir labele şu kadar mola kullandı şeklinde bir veri aktarımı yapmak istiyorum. Amacım iki saat arasındaki net çalışmayı bulabilmek.(Hesaplama yaparken toplam dakikadan mola zamanını çıkartacağım.)

Saatleri farklı girebiliyoruz

mesela 07:00  -  11:00 çalışma saatleri arası molaya aktarılacak 10 dk

mesela 10:00  -  13:00 çalışma saatleri arası molaya aktarılacak 40 dk

mesela 10:30  -  15:00 çalışma saatleri arası molaya aktarılacak 50 dk

09:30-09:40 10 dakika

11:30-12:10 40 dakika

14:30-14:40 10 dakika

Şimdiden herkese teşekkür ederim

Mehmet Ali KAHRAMAN

CevapAlıntı
Gönderildi : 05/01/2012 09:40
MAli Kahraman
(@MAliKahraman)
Üye

Değerli yazılımcı arkadaşlar,


Yukarıdaki problemim için hala bir yanıt alamadım yapılabilirliği hakkında en azından yorumlarınızı beklemekteyim


 

CevapAlıntı
Gönderildi : 28/04/2012 23:31
Paylaş: