Cevap : Telefon Def...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Cevap : Telefon Defteri giriş şifresi  

  RSS
Ahmet ALTUNTAS
(@ahmetaltuntas)
Üye

[quote user="MERT DOĞAN"][quote user="Ahmet ALTUNTAS"]

[quote user="MERT DOĞAN"]Ben Delphi'yi sırtlanırım.[/quote]


 


Hocam siz delphi yi sırtlarsanız bende sizin sıkı bir takipçiniz olurum,Hatta ilk sorumu sorayım isterseniz :))))


[/quote]


Elimden geldiğince yanıtlamaya çalışacağımdan emin olun [:)]


[/quote]


 


Peki öyleyse hocam soruyorum 🙂


şimdi ben delphi 2007 ile bir telefon defteri tarzında progrm yazdım.Veritabanı olarak sql 2005 kullandım,bu programa girişte kullanıcı adı ve şifre soracak şekilde bir login ekranı yapmak istiyorum.Ben delphide yeniyim pek bir bilgim yok o yüzden bunu bana resimli fln anlatabilirseniz çok sevinirim.


Teşekkürler. 


 

Alıntı
Gönderildi : 09/03/2010 23:33
Rıza ŞAHAN
(@www-rizasahan-com)
Değerli Üye Forum Yöneticisi

[quote user="Ahmet ALTUNTAS"][quote user="MERT DOĞAN"][quote user="Ahmet ALTUNTAS"]

[quote user="MERT DOĞAN"]Ben Delphi'yi sırtlanırım.[/quote]

 

Hocam siz delphi yi sırtlarsanız bende sizin sıkı bir takipçiniz olurum,Hatta ilk sorumu sorayım isterseniz :))))

[/quote]

Elimden geldiğince yanıtlamaya çalışacağımdan emin olun [:)]

[/quote]

 

Peki öyleyse hocam soruyorum 🙂

şimdi ben delphi 2007 ile bir telefon defteri tarzında progrm yazdım.Veritabanı olarak sql 2005 kullandım,bu programa girişte kullanıcı adı ve şifre soracak şekilde bir login ekranı yapmak istiyorum.Ben delphide yeniyim pek bir bilgim yok o yüzden bunu bana resimli fln anlatabilirseniz çok sevinirim.

Teşekkürler. 

 

[/quote]

Merhaba bende elimden geldiği kadar vbde yardımcı olurum ama 6.0dan sonra ilerisine gidemedim:))

Ahmet hocam sizin sorunuza ise v.b. olarak yanıt vereyim isterseniz kullanıcı adı şifre için sql üzerinde bir tablo oluşturun.Bu tablo 3 alandan meydana gelsin id,kullanıcı adı,parola id kısmını 1-2-3-4 gibi tiplerde kullanır bu tiplerin programda nerelere erişebileceğini belirlersiniz.Daha sonra mdi form kullanıyorsunuz sanırım kullanmıyorsanız bile ilk açılış formu olarak şifre parola ekranının formunu ayarlayınız.Şifre parola formuna bir datasource koyarak veritabanına bağlayın.Veri tabanına bağlayarak kod ile girilen kullanıcı adı ve parolayı kontrol ettirin sonra doğru ise giriş sağlayın.Başka bir sorgu ilede idyi kontrol ettirin idlerin pasif ve açabileceği menüleri butonları v.s. belirleyin.Yazılım dili farklı olsada mantık genelde aynıdır.Saygılarımla.

CevapAlıntı
Gönderildi : 09/03/2010 23:49
CozumPark
(@cozumpark)
Onursal Üye Yönetici

Merhaba.


Vallahi tesadüfen yeni gördüm ondan bu kadar geç oldu.


http://delphi.about.com/od/windowsshellapi/a/password_login.htm


Bu adreste bir miktar anlatılmış. Bunu veritabanındaki alanlarda sorgulama yoluyla birleştirirseniz login işlemi tamam olur [:)]

CevapAlıntı
Gönderildi : 03/04/2010 16:18
Ahmet ALTUNTAS
(@ahmetaltuntas)
Üye

ilginize teşekkür ederim hocam.

CevapAlıntı
Gönderildi : 08/04/2010 12:09
Masum ARSLAN
(@MasumARSLAN)
Üye

MS Access Veritabanın oldugunu var sayarak anlatıyorum
veritananında kullanici, sifre alanların var,
datamodule içerisinde 1 AdoConnection 1 AdoTable 1 de DataSource


AdoTable in adı security olarak belirtildi.


Formunda 2 EditBox ve 2 Button


 


procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
datamodule2.security.First;
while not datamodule2.security.Eof do
begin
if (trim(datamodule2.securitykullanici.text)=Edit1.Text)   and
(trim(datamodule2.securitysifre.Text)=edit2.Text) then
 


begin
  form2.showmodal;
end
 else
 messagedlg('Şifre Hatalı',mterror,[mbok],0);
 halt;
 end;
 end;
procedure TForm1.Button2Click(Sender: TObject);
begin
halt;
end;


procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
begin
self.Edit1.text:='';
self.Edit2.text:='';
end;


 


umarım yardımcı olabilmişimdir.


 Kolay gelsin

CevapAlıntı
Gönderildi : 24/04/2010 03:19
CozumPark
(@cozumpark)
Onursal Üye Yönetici

Neden Trim?


Ya şifrenin sonunda boşluk koymak istiyorsa kullanıcı ? [:)]

CevapAlıntı
Gönderildi : 24/04/2010 20:29
Paylaş: