SQL veri tabanını n...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

SQL veri tabanını network üzerinde kullanılması  

  RSS
Hüseyin DEMİREL
(@HuseyinDEMiREL)
Üye

Merhaba;
SQL veri tabanında vb.net ile hazırlamakta olduğum projemin ağ üzerinde tüm clientlerin erişmesini ve aynı veri tabanını kullanarak tüm verilerin kullanıcıların ekranına aktarılmasını istiyorum.


Örn : Talep ve onay formlarının olduğunu düşünürsek client kullanıcı hesabına ait form(talep formu) ekranından kullanıcı bilgi girişi yaptığında server kullanıcı hesabına ait (onay formu) açtığında yada güncelleme butonuna bastığında tüm verilerin aktarılmasını istiyorum.


Önerilerinizi ve yönetem hakkında bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
İyi çalışmalar.

Alıntı
Gönderildi : 19/12/2009 02:52
Gokhan DOGAN
(@GokhanDOGAN)
Üye

Merhaba,

Uygulaman da sql connection objesi örnekleyip  sql server address i sql server in pc adını verisin dah sonra hazırladığın formda ki objelerdeki değerleri alıp sqlcommand da insert sorgunu yazdıktan sonra bu objedeğerlerini query ye parametre olarak ekle ve query yi çalıştır. ORN:

http://www.cozumpark.com/forums/thread/135562.aspx

myConnection = New SqlConnection("server=localhost;uid=sa;pwd=;database=pubs")
'establishing connection. you need to provide password for sql server

Try
myConnection.Open()
'opening the connection
myCommand = New SqlCommand("Select * from discounts", myConnection)
'executing the command and assigning it to connection

dr = myCommand.ExecuteReader()
While dr.Read()
'reading from the datareader
MessageBox.Show("discounttype" & dr(0).ToString())
MessageBox.Show("stor_id" & dr(1).ToString())
MessageBox.Show("lowqty" & dr(2).ToString())
MessageBox.Show("highqty" & dr(3).ToString())
MessageBox.Show("discount" & dr(4).ToString())
'displaying the data from the table
End While
dr.Close()
myConnection.Close()
Catch e As Exception
End Try
End Sub

CevapAlıntı
Gönderildi : 19/12/2009 05:13
Hüseyin DEMİREL
(@HuseyinDEMiREL)
Üye

Mesajınız için teşekkür ederim.
Sormak istediğim bir hususta aslında şu!
Veri tabanının yeraldığı dataların tutulduğu Uygulama içerisinde Talep ve Onay formlarından kullanıcılar login olduktan sonra formların başvurdukları database aynı adres olacak. Client uygulamalarının çalıştığı PC lerde ayrı ayrı programın kurulması local adreste arama yapacak. SQL server üzerinde tanımlama yapılması gerekiyormu, gerekiyorsa yapılış adımları nasıldır ?


Teşekkürler.

CevapAlıntı
Gönderildi : 21/12/2009 11:44
Gokhan DOGAN
(@GokhanDOGAN)
Üye

uygulamayı pc'lere dağıtacaksınız database connection da datasource server olarak sql serverin adını gireceksiniz bu kadar orn gokhan-pc\sqlexpress gibi.

CevapAlıntı
Gönderildi : 22/12/2009 02:40
Paylaş: