WinForm Login kontr...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

WinForm Login kontrolu  

  RSS
Vusal Mastaliyev
(@VusalMastaliyev)
Üye

Merhaba... galiba sitede en cok soru soran benim 🙂


MultiLanguage-yi yaptim, burdan bi daha tesekkur ederim yardimlariniz icin, insallah yarin onu ornek olarak paylasicam...


Gecelim yeni soruma 🙂

Ben winform uzerinden login kontrolu hazirlamak ve uyelere yetkiler vermek istiyorum...

Bunun en cok zorlandigim tarafi DataBase.. Win server 2008 uzerinde SQL server 2008 kurdum... Tabi simdilik tum isler evde gidiyor. 192.168.1.1 server tarafinin local ip adresi.. Nasil Login ve user control yapa bilirim... En cok server tarafinda yapacagim is, yani database ayarlarini bilmiyorum, zorlaniyorum. Server tarafinda bir user control diye program yapayim, burada yetkiler diye bolum olsun. Client tarafindaysa winform uzerinde 4 button olsun. ve bide login kontrol winformu. Ben server tarafdaki programcikla o uye-ye bu 4 buttondan hangilerini gore bilsin ve gormesin diye kontroller olusturmak istiyorum... Nerdeyse bir WEB sitesi gibi, yani yetkilendirme falan... Ama isi web-e tasimadan local-da winform uzerinden yapmak istiyorum. Buna benzer bi kodlar bulmusdum ama onun database tarafai olmadigi icin anlamadim kodlarin ne is yaptigini cok calismama ragmen O kodlar icin database da hazirlayamadim...


Simdiden tesekkurler ilgilenen ve ilgilenmeyen herkese... Saygila 🙂

Alıntı
Gönderildi : 03/12/2009 09:03
Vusal Mastaliyev
(@VusalMastaliyev)
Üye

Bu defa cevap gelmemis 🙂

CevapAlıntı
Gönderildi : 05/12/2009 11:09
Gokhan DOGAN
(@GokhanDOGAN)
Üye

Merhaba

Sorular'ın ardından cevap yazmayın ki onu cevaplanmamış alanda görebilsin insanlar.

Sorunuza gelince anladığım kadarı ile login e bağlı olarak gelecek yetkiye göre butonları ayarlayacaksınız.

Bunu en basit yapabileceğiniz; login işleminden sonra bu üyelelerin ilgili butonları görme izini true false değerine göre form üzerinde botunun visable değerini değiştirin varsayılan false yapın değeri okutun.  basit örnek 

db den değeri okur bu değeri bool değişkene atar sonrasında

if(okunandeger){

buton.visable=true;

}

CevapAlıntı
Gönderildi : 06/12/2009 03:31
Vusal Mastaliyev
(@VusalMastaliyev)
Üye

cevap icin cok tesekkur ederim. Ben bunun database tarafini yapamiyorum :(.. Bu yonde bir ornek verseniz daha iyi olur 🙂 Tesekkurler cevabiniz icin 🙂

CevapAlıntı
Gönderildi : 06/12/2009 09:33
Gokhan DOGAN
(@GokhanDOGAN)
Üye
Paylaş: