SQL server olmayan ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

SQL server olmayan PC-de SQL db  

Vusal Mastaliyev
(@VusalMastaliyev)
Üye

Merhaba... Yine bir sorum olucak



rogram Yaptim... SQl database ile calisiyor... Ama problem su ki programi baska pc-de calistirdigimda hata veriyor... SQL-severin kurulu olmasi gerekiyor PC-de programin calismasi icin... Ben nasil yapa bilrim ki SQL Server olmayan PC-lerde de calissin bu program? 

Alıntı
Topic starter Gönderildi : 22/10/2009 10:25
Ahmet ALTUNTAS
(@ahmetaltuntas)
Üye

merhaba

prgramın kurulum dosyalarının ıcerısınde bır config dosyası vardır bunu edıtlemeyı deneyebılırsın.Bu dosyaya sql serverın kurulu oldugu pc + database ve kullanıcıyı gırersen sorunun duzelır.

Koay Gelsın. 

CevapAlıntı
Gönderildi : 22/10/2009 11:16
Sinan KAHRAMAN
(@SinanKAHRAMAN)
Saygın Üye

Şayet ortamda hiç SQL server olmadan programı çalıştırmak istiyorsanız ya verilerinizin kaydedilmemesi gerekir yada bir txt dosyasına kaydettirmeniz gerekir.

Bunun dışında 

SqlConnection con2 = new SqlConnection("Server=.;Database=Resimlik;Integrated Security=true");

tarzı bir komut dizini ile SQL Serverı ve kullanılacak DB yi belirtmeniz gerekir. Tabi bunu yapar iken SQL Server olan PC de 1433 nolu portun açık olması gerekir.

CevapAlıntı
Gönderildi : 22/10/2009 12:16
Vusal Mastaliyev
(@VusalMastaliyev)
Üye

Cok tesekkur ederim.. benim isim sadece mdb-ye mi kaldi? Yani tasinabilir database?

Cunku programin kurulacagi PC-de sql-server kurulu olmayacak ne yazik ki...


Kucuk SQL server gibi alternaic bi programlar varmi ki mesela programi kurarken onun da kurulmasini belirteyim...


Bir cok programlar var db-den yararlaniyor, onlar nasil ediyolar bu isi? Hep access-mi?

CevapAlıntı
Topic starter Gönderildi : 22/10/2009 13:16
Sinan KAHRAMAN
(@SinanKAHRAMAN)
Saygın Üye

DB 4 GB tı geçmeyecekse SQL Express kullanabilirsiniz.

CevapAlıntı
Gönderildi : 22/10/2009 14:06
Vusal Mastaliyev
(@VusalMastaliyev)
Üye

tesekkur ederim hocam... SQL server expres -le yapmaya calisirim....


Bi sorum daha olucak... Ben sunu express-le yaptim diyelim ki, mesela 2 ay-da bir arsivleme yapa bilrimmiyim... Buunun la da DB-yi bosaltmis olub 4GB -ni gecmesini engellmisolayim? Ama arsive cikan DB-yi istediyim zaman kullanma imkanim olsun... Ya mdb ya Excell ve ya daha bir baska oneri ile... Yapa bilme sansim varsa ger nasil yaparim bunu?

CevapAlıntı
Topic starter Gönderildi : 23/10/2009 12:36
Sinan KAHRAMAN
(@SinanKAHRAMAN)
Saygın Üye

Yaptığınız programın içeriğini tam olarak bilmiyorum ama basit işler için kullanılacaksa (mesela Adres Defteri) binary formatter yapı ile hızlı bir şekilde verilerinizi kaydedebilirsiniz.

Örnek kod :

FileStream fskaydedilecek=new FileStream("c:\\deneme.emr", FileMode.OpenOrCreate);

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 23/10/2009 13:27
Vusal Mastaliyev
(@VusalMastaliyev)
Üye

Hocam buyk proje olmadigi kadar kucuk isler de yapmicak... sdf - var onun calisma mantigi nedir? Local Database ne ise yariyor, nerelerde kullanilir?

CevapAlıntı
Topic starter Gönderildi : 24/10/2009 17:04
Gokhan DOGAN
(@GokhanDOGAN)
Üye

Merhaba

yapacağın projeyi taşınabilirlik basitlik olsun istiyorsan access db ile yapabilirsin böylece taşıdığın pc de extra bi db programı olmadan ole db connection üzerinde çalışır.

CevapAlıntı
Gönderildi : 02/11/2009 01:31
Paylaş: