Forum

wds ile farklı vlan...

Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] wds ile farklı vlanda kurulum

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Reactions
135 Görüntüleme
(@tanjukucuk)
Gönderiler: 9
Active Member
Konu başlatıcı

Merhaba kolay gelsin bir sorum olcaktı

wds serverim var 10.54.96.x  grubunda ve domain dhpc  yine 96 lı blokda ve burdan şuanda wds üzerinden 10.54.96.1-255 grubunda ki pclere kurulum yapabiliyorum.

Kurumumuzda 3tane vlan grubu var ve bunlar birbirine erişebiliyor sorun yok.

10.54.96.x sunucu grubu

10.54.97.x kullanicilar grubu

10.54.98.x idare grubu

sormak istediğim 96 bloğunda yer alan wds server ile 97 ve 98 grubunda bulunan pclere nasıl ağ üzerinden kurulum yaparım

ağdan başlattımda wds i görüyor imajları seçiyorum biraz ilerledikten aşağıdaki gibi hata veriyor

wds client dhcp sunucusundan ip address alınırken hata oluştu

Gönderildi : 19/04/2025 23:09

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4778
Co-Helper

Bu hata genellikle şu iki nedenden olur:

1. 🛑 DHCP Relay Agent (IP Helper) Ayarı Eksik

WDS PXE istemcileri (örneğin 97 ve 98 VLAN’ında ağdan boot eden cihazlar) DHCP paketlerini kendi VLAN’larından gönderir, ama WDS/DHCP 96 VLAN’ında.

Bu durumda router/switch tarafında "IP Helper Address" ya da DHCP relay tanımı yapılmadıysa, DHCP sunucusu bu isteklere cevap veremez.

2. ⚠️ DHCP ve WDS aynı makinada çalışıyor ve PXE broadcast’ları çakışıyor olabilir

Bunu çözmek için DHCP Scope Options ya da wdsutil ile port ayarları yapılmalı. Ama birincil sorun genelde relay eksikliğidir.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 20/04/2025 01:47

(@zulfumehmetozcifci)
Gönderiler: 759
Prominent Member

Güvenlik duvarı ne kullanıyorsunuz? Firewall dan DHCP sunucunu DHCP relay ile belirtmeniz lazım. Bu ayarları yaptıktan sonra tekrar kontrol ediniz.

Kişisel bir olay

Gönderildi : 20/04/2025 16:47

(@tanjukucuk)
Gönderiler: 9
Active Member
Konu başlatıcı

dhcp delay firewallda tanımlı .96 lı blokda şuan wds ile kurulum yapabiliyorum ama diğer bloklarda o hatayı veriyor. wdsutil ile port ayarı nasıl yapabilirim

Gönderildi : 20/04/2025 19:21

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4778
Co-Helper

Onu mic. dokümantasyonundan bulursunuz ancak öncelikle her vlan için iphelper ayrı tanımlanır o tarafı iyice kontrol edin. Vlan'lardan broadcast, pxe paketlerinin geçtiğinden emin olunması gerekli. Sonra DHCP option 66, 67'i araştırın forumda olması lazım.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 20/04/2025 19:41

Paylaş: