Anasayfa » Forum

Server 2012 R2 Stan...
 

Server 2012 R2 Standart İnternet problemi.  

  RSS
Kasım BULUT
(@KasimBULUT)
Üye

Merhaba Arkadaşlar .

Server 2012 R2 İşletim sistemi kurulu fiziksel sunucumda internet ve ağ erişimi problemi mevcut ilginc olan ise googleye ve ağda bulunan diğer cihazlarıma ping atabiliyorum sunucumda 6 adet hyper-v sanal makineler mevcut sanal makinelerimin internet erişiminde herhangi bir problem yok fakat ilginc olan fiziksel sunucumda hicbir şekilde internete erişemiyorum daha öncede aynı problem başıma geldi yeniden başlatdığımda düzeldi bir süre sonra tekrar aynı şekilde sorun oluştu.

Not: İnternet erişimi var gibi görünüyor.

 

Konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum, iyi çalışmalar.

Alıntı
Gönderildi : 01/11/2019 09:44
Kadir YAPAR
(@kadiryapar)
Üye Forum Yöneticisi

DNS ayarlarınızı kontrol ettiniz mi?

CevapAlıntı
Gönderildi : 01/11/2019 11:13
Kasım BULUT
(@KasimBULUT)
Üye

@kadiryapar

Dns ayarlarımda problem yok hatda aynı dnsler sanal makinelerdede mevcut  sorunsuz internete erişim sağlıyorlar .

CevapAlıntı
Gönderildi : 01/11/2019 11:28
Kadir YAPAR
(@kadiryapar)
Üye Forum Yöneticisi

proxy vs. kullanmıyorsunuz değil mi? Eğer bunlar varsa anladığım kadarıyla proxy var ancak geçmiyor gibi bir durum çıkıyor karşımıza. Internet optionslardan kontrol edebilme imkanınız var mı?

CevapAlıntı
Gönderildi : 01/11/2019 14:28
Kasım BULUT
(@KasimBULUT)
Üye

@kadiryapar

Proxyde kullanmıyoruz kyspersky vardı onuda devre dışı bıraktım fakat hala sorun devam ediyor sanal makinelerde hicbir problem olmamasıda enteresan bugün mesai dışı daha ayrıntılı kontrol ediceğim . 

CevapAlıntı
Gönderildi : 01/11/2019 15:30
Kasım BULUT
(@KasimBULUT)
Üye

Çok ilginc bir durum daha ağ cihazlarına yine erişemiyorum fakat https://www.google.com/search?q= youtube yazdığımda google arama  listesi çıkıyor fakat siteye tıkladığımda erişemiyorum 🙁

CevapAlıntı
Gönderildi : 01/11/2019 15:51
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Merhaba,

Firewall' u kontrol ettiniz mi?

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 02/11/2019 16:21
Kasım BULUT
(@KasimBULUT)
Üye

@hakanuzuner

Firewallda internet erişimleri ile alakalı herhangi bir kural bulunmamakta.

Servera Rdp ile bağlanıyorum.

Serveri yeniden başlatdığımda 3 4 gün sorunsuz çalışıyor internete ve ağ cihazlarına erişim sağlayabiliyorum.

3,4 gün sonra tekrar kontrol etdiğimde yine rdp ile bağlanıyorum crome yada explorer ile arama yaptığımda bu siteye ulaşılamıyor hatası alıyorum ayrıca synolgye felanda bağlanamıyorum.

Google giriş sayfası geliyor , altda bulunan reklam işletme  hakkında diye bir menü var oralara tıkladığımda sayfalar acılıyor .

Googlede aramaya birşeyler yazdığımda arama listesi bazen geliyor sitelere tıkladığımda "bu siteye ulaşılamıyor" hatası alıyorum.

Acronisle sanal makineleride yedekleme unitelerine buyuzden yedekliyemiyorum ağdaki cihazlarada ulaşamıyor.

Serverde bulunan sanal makinelerde hicbir sorun yok dnsleride değiştirdim cacheleride temizledim ağ servislerini yeniden başlattım hicbir düzelme yok dediğim gibi sadece sistemi yeniden başlatdığımda 3.4 gün sorunsuz çalışıyor.

Kysperskyı kaldırdım belki kyspersky ile alakalıdır diye herhangi bir değişiklik olmadı .?

CevapAlıntı
Gönderildi : 06/11/2019 08:54
Kasım BULUT
(@KasimBULUT)
Üye

Windows güncellemeleri 2017 den sonra yapılmamış acaba güncellemeleri yaptırsam herhangi bir düzelme olurmu hyper-v sanal makinelerime bir zarar verirmi ?

CevapAlıntı
Gönderildi : 07/11/2019 09:20
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Yama riskli olur, son 2 yıllık yamadan sonra sistem hiç açılmayabilir ama denemenizde fayda var çünkü zaten garip bir durum.

Yedek alıp deneyebilirsiniz.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 07/11/2019 09:36
Birol Benli
(@birolbenli)
Üye

Bana sanki network kartı veya kablolama sorunu gibi geldi. Çünkü bunlarda oluşan bir sorunda bazen böyle saçma sonuçlar olabiliyor.

Fiziksel makine ise madem bir wifi dongle 'ı takıp internete çıkarmayı deneyin derim. Şirket wifisinden ve cep telefonu hotspotundan ayrı ayrı denenebilir.

images[1]

Mevcut sistemi geçici olarak networke kapatabilirseniz LAN'ı disable ederek deneme yapmak daha sağlıklı olacaktır mümkün değilse LAN'ı devre dışı bırakmadan da deneyebilirsiniz.

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 07/11/2019 10:41
Sedat Sönmez
(@sdtsnmz)
Üye

Fiziksel sunucuya firmware geçebilirsiniz. Yada Ethernet kartının güncel sürücüsünü kurarak deneyebilirsiniz. Ayrıca aşağıdaki komutları çalıştırarak gözlemleyebilir misiniz?

· netsh winsock reset all
· netsh adv firewall reset
· netsh winhttp reset proxy
· ipconfig /flushdns

CevapAlıntı
Gönderildi : 08/11/2019 10:30
Paylaş:

Lütfen Giriş yap yada Kayıt ol