Forum
Merhaba ,
Bir musterimizde 6 client makine var hepsi servera rdp ile bağlanıyorlar . Kullanmakta oldukları yazicilar fiş pos yazicilar (sewoo Aclass birch) client makinelerden servera rdp ile baglandigimizda normal yazicilar yonlenme yapıyor ama fis yazicilar yonlenme yapmıyor.
Normal yazicilarda ise sürekli yönlendirme 1 2 3 4 5 diye isimleri farklı isimler ile yonleniyor.
Bilkur ile görüştüm generic text only yazicisini kullanmak istediğiniz fiş yazicisini servera ve client makineye kurun daha sonra fiş yazıcıyı generic portuna yönlendirin sorun çözülür dedi ancak generic text only servera her bağlantıda yönlendirme 1 2 3 4 5 diye farklı isimlerle bağlandığı için sorunu çözemedik.
Fiş pos Yazıcılar Her iki tarafın yazdırma sunucusunda yuklu ancak diger evrensel yazıcılar gibi yönlendirme yapmıyor.
Forumdaki bütün makaleleri eksiksiz okudum ve deneme gerçekleştirdim sonuca ulaşamadım.
Sunucu tarafında Server 2019
Client Tarafında windows 10
Sunucuda Oturum açıldığında , yönlenmeyen ama kendisi görünen yazıcının özellikler - bağlantı noktalarında Ts ile başlayan portlarda seçim yapınca çıktı geliyormu ?
Merhaba evet ts portunu el ile verince geliyor ama oturum kapanıp açılınca portlar yeniden değişiyor
POS yazıcılar gibi cihazlarla print redirection genellikle düzgün çalışmaz. Bunların çoğu tipinin win. kernel framework desteği yok o yüzden genellikle redirect yapmadan kullanım önerilir.
Bilkur'un size yazdığından da bunu anlıyorum iki tarafa da yüklediğinizde redirect etmeden çalışabiliyor olmalı fakat siz nedense redirect etmeye çalışıyorsunuz. Bu sizin yapılandırmanız için zorunluysa aklımda bir ürün yok ama 3rd printer yöneten uygulamalara bakmanız lazım onun için doğru yol da printer üreticisi ile konuşup sorunsuz support ettikleri uygulamayı öğrenip almak olabilir.
Redirect etmeden ise generic driver'la çalışırlılığı check edilmeli.
'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
Her iki tarafada yuklu Zorunlu yönlendirme yapmak istemiyoruz sorunu çözmeye çalışıyoruz çünkü her oturum açılınca ts portu değişiyor bu sebeple kalıcı çözüm bulunamadı.
Son durumda yeniden server 2019 standart yüklendi şimdi pos yazicilar redirect yapıyor ancak sürekli yonlendirildi 2 3 4 diye sayı atıyor yazici name kısmına erp programında her açılışta yazici seçmek zorunda kalıyoruz.
Forumda konuları var redirect. tamamen kapatın. Gerekirse tüm cihazlara yazıcıları aynı sürücü sürümüyle tekrar kurup deneyin. Yine sorun halinde başka bir belirteç verecektir.
Düzenleyerek atsanız aslında daha iyiydi 2. mesajınızı yeni gördüm. Sizin kısıtınız o zaman RDS ve redirect değil erp'niz farklı printer tanımlama yöntemleri var sizin ki tüm yola dikkat ediyor demek ki o taktirde redirect ile zaten çözemezsiniz, rds de her bağlantı da yeni erişim atar bu normaldir. Yukarıda dediğim gibi redirect kapatıp yapıyı baştan kurup denemelisiniz ne yaşanabilir bilmiyorum rds ile pos geniş yapı yıllardır kurmadım.
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
Easy printer özelliğini kapatmami söylüyorsunuz degilmi yanlış anlamadım.
Evet, doğru.
Siz net use komutunu denedinizmi ? şöyle bir portu yazıcıya atasanız oturum açmaya bat şekilnde ekelyebilrsiniz , bir denermisiniz. ama sonucu paylaşın lütfen.
@serdaraslan detaylı olarak anlata bilirmisiniz rica etsem tam olarak anlayamadim
NET USE LPT1: \\XXXX\YYY /PERSISTENT:YES
yani XXXXX ( SERVER ADI\PRINTER PAYLAŞIM ADI )
mevcut cihazınızda LPT1 de kalsın.( bağlantı noktasında LPT1 seçili olsun )
tersinide deneyin .
yani
terminalde
NET USE LPT1: \\XXXX\YYY /PERSISTENT:YES
\\pc adı \yazıcı paylaşım adı
bu usb ile bağlı aygıtı LPT1 yapar.
sonraki RDP de ise direk Lpt ile eşli gelirse belki çözüm olabilir.
Geçmişte denemiştik sonuç aldığımız ama alamadığımız işler olmuştu. Sizde deneyin.
@serdaraslan bunu bat dosyası olarak her oturumda client bilgisayardami çalıştırmam gerekli
Şayet çalışırsa , evet .
Bunu denemeniz için easy print zaten kapatmanız lazım birlikte olmaz.
Yaşadığınız gibi bu yöntem her driver da çalışmaz pos script'lerin sadece PCL network driver ile kurulabilenlerinde çalışabilir.
Direkt usb aygıtların çoğunda da çalışmaz driver içerisinde network support'u olması gerekir.
\\pc adı \yazıcı paylaşım adı
bu yoldan zaten erişilebilen cihaza sanal lpt atamış olursunuz net use ile eski tip erp, crm'ler için en temiz kullanım yoluydu.
Halen var mı bilmiyorum support edilmeyen usb aygıtlar için local de usb to lpt route eden ufak exe'ler kullanırdık ama local de ağ dan kullandırmak için o yöntemin de çoğu rds de ve pos cihazlarla çalışmaz sorun çıktılar da görünür silik olma ve kayma gibi.:)
Yukarıda kapatın derken de aklımdaydı aslında pos'larınız hangi arabirimden bağlı ve kurulu bilmiyoruz, network portundan ise hiç problemsiz 2 taraf kurulumuyla çalışmalı, com/lpt ise de olmalı ama usb ise driver bağımlı 2 taraf kurulumu RDS üzerinde doğru çıktı garantisi vermiyor bilmeniz lazım. RDS de her şey driver bağımına bağlıdır.
Zaten bilkur'un "generic text only" demesinden de böyle birşeyler hissettim cihazlar herhalde usb ve orj. driver ile link oluşmuyor.
Merhaba ,
Bu rdp server nerede ?
Direk server üzerinde yaziciyi yukleldigiz de düzgün çalışıyor mu ?
Aranızda lokal network var ise çözülür.