Forum

Dosya Kayıt Edilmiy...

Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] Dosya Kayıt Edilmiyor

6 Yazılar
3 Üyeler
0 Reactions
1,325 Görüntüleme
(@deniz-ayar)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu başlatıcı

[#546340]

Herkese Selam,

Terminal server kullanıyorum, bir kullanıcım masaüstüne dosya ekliyor. Oturumdan çıkıp tekrar girince kayıt ettiği dosya masaüstünde görünmüyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim.

Saygılarımla,

Gönderildi : 26/10/2020 10:14
(@cengizyilmaz)
Gönderiler: 74
Estimable Member

Deniz bey Merhaba,

Bu olay ortamı kullanan bütün kullanıcılarda geçerli mi? Yoksa tek bir kullanıcı var ve sadece bu kullanıcıda mı sorun oluşuyor?

Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 26/10/2020 13:35
(@deniz-ayar)
Active Member
Konu başlatıcı

@cengizyilmaz

Merhaba,

Tek bir kullanıcıda var, yeni bir kullanıcı açtım bunun için, lakin bu hatayı neden alıyorum onu anlamaya çalışıyorum.

Saygılarımla,

Gönderildi : 26/10/2020 13:46
(@cengizyilmaz)
Gönderiler: 74
Estimable Member

@deniz-ayar kullanıcı profilleri başka sunucu üzerinde mi tutuyorsunuz? Profil dosyalarınızı başka bir sunucu üzerinde tutuyorsanız ve kullanıcının profil kısmı boş ise temp dosyasını kontrol etmenizde fayda var.

Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 26/10/2020 15:46
(@deniz-ayar)
Active Member
Konu başlatıcı

@cengizyilmaz

Kullanıcı domain kullanıcısı, diğer kullanıcılarda sorun yok bu kullanıcıda böyle bir durum yaşadım.

Çözemeyince yeni bir kullanıcı açtım, o kullanıcıda sorun yok.

Gönderildi : 27/10/2020 13:52
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 33857
Illustrious Member Yönetici

Merhaba,

Eğer roaming profile gibi bir ayar yok ise verinin kaybolmasının sebebi mandatory user profile dönüşü olabilir.

Mandatory User Profile (Zorunlu Kullanıcı Profili): Windows ortamında kullanıcıların önceden hazırlanmış, değiştirilemeyen bir profil ile oturum açmasını sağlayan profil türüdür. Kullanıcı oturum sırasında masaüstünde veya ayarlarda değişiklik yapsa bile, çıkış yaptığında bu değişiklikler kaydedilmez ve her girişte aynı standart profil yüklenir. Genellikle kiosk bilgisayarları, sınıflar veya çağrı merkezleri gibi ortamlarda kullanılır.

Profile içerisindeki man uzantılı dosyayı ntuser.man = ntuser.dat yapmayı deneyin.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri

Gönderildi : 29/10/2020 17:47
Paylaş: