Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] DHCP FC hk.  

  RSS
Mehmet_oz
(@Mehmet_oz)
Üye
Ekran Alıntısı

Merhaba

Dhcp sunucumu yedekli çalıştırmak istiyorum.Resimdeki hatayı alıyorum.Dhcp sunucusu normalde WS2016 sürümüydü.Onun sorun vereceğini düşünürek.Migration yaparak WS2019'a yükselttim ve 1 tane daha WS2019 kurup dhcp rolünü ekledim ama hata değişmedi.Kullanı domain admin internetteki kaynaklara bakarak  Predefined Options and Values kısmından 134,176,150 kodlarını ekledim sorun düzelmedi. 

Teşekkürler , iyi çalışmalar..

Alıntı
Gönderildi : 08/04/2020 10:21
Konu Etiketleri
Sukru Ozdemir
(@SukruOzdemir)
Üye

Scope üzerinde sağ tıklayıp configure failover dedikte sonra gelen pencerelerin ekran görüntülerini atabilir misiniz sırasıyla.
IPV4 üzerinde yeniden relationship oluşturdunuz mu?

CevapAlıntı
Gönderildi : 09/04/2020 11:29
Mehmet_oz
(@Mehmet_oz)
Üye
1
3
2

 

IPV4 üzerinde yeniden relationship oluşturdunuz mu? Hayır hocam

CevapAlıntı
Gönderildi : 09/04/2020 15:35
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Merhaba,

Scope özelliklerinde custom tanımlar olmalı, onları silmeli sonra failover yapıp tekrar eklemeniz gerekli.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 09/04/2020 18:45
Sukru Ozdemir
(@SukruOzdemir)
Üye

@Mehmet_oz

Doğru duruyor aslında.

Sanırım master scope da manuel olarak oluşturduğunuz bir dhcp option var, onu oluşturamıyor karşıda.

Scope altına, scope options'a bi bakabilir misiniz. TFTP-Cisco- vs vs router ya da dns haricinde farklı bir scope var mı?
Varsa eğer onu kaldırıp deneyebilir misiniz? Ya da bir görsel atıverin.

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 09/04/2020 18:51
Mehmet_oz
(@Mehmet_oz)
Üye

Merhaba 

60,67 ve 68 pxe boot özelliklerini açtığım için olmuş.Tüm scope'lardan kaldırınca sorun düzeldi.İlgi ve alakanıza çok teşekkür ederim.İyi çalışmalar..

CevapAlıntı
Gönderildi : 09/04/2020 22:07
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Rica ederiz.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 09/04/2020 23:27
Paylaş: