Azure AD Connect il...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Azure AD Connect ile açılan kullanıcıyı silmek  

  RSS
aliboduroglu
(@aliboduroglu)
Üye

Merhaba,

Azure AD Connect ile senkronizasyon yaparak Azure AD'de kullanıcı hesapları oluşturdum ancak daha sonra AD Connect grup bazlı filtre verdim. Filtreden önce açılan hesapları Azure AD'den silmek istiyorum ama "Hesap şirket içi sunucularınızla eşitlendiğinden bu kullanıcı silinemedi. Kullanıcıyı şirket içi sunucunuzdan silebilirsiniz." şeklinde uyarı alıyorum. Amacım bu kullanıcıları komple silmek değil, senkronizasyon kalsamından çıktıkları için sadece Azure AD'den silmek. Bunu nasıl yapabilirim?

Alıntı
Gönderildi : 08/04/2020 15:15
aliboduroglu
(@aliboduroglu)
Üye

Kendi sorumu kendim cevaplayayım. Bazen çözümü uzaklarda arıyoruz ve yakını görmüyoruz. Sorunun çözümü aslında çok basitmiş.

 

Azure AD'den silmek istediğim kullanıcı hesabını Windows AD'de geçici süreyle başka bir OU'ya taşıdım. Sonra Azure AD Connect'i çalıştırıp senkronizasyon yaptım. Sadece belli bir OU'yu senkronize ettiği ve bu kullanıcı artık başka OU'da olduğu için otomatik olarak Azure AD'den silindi. Sonra kullanıcıyı eski OU'ya aldım. Grup bazlı filtreden dolayı bu kullanıcı hesabı Azure AD'de tekrar açılmadı.

 

Herkese selamlar.

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 08/04/2020 16:11
Paylaş: