Forum

terminal server ile...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

terminal server ile yeni bir proje için önerileriniz nedir ? çok önemli benim için

6 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
519 Görüntüleme
(@halitkara)
Gönderiler: 86
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba hocalarım, yeni başladığım bir şirkette benden istedikleri ;

maraşta ve istanbulda 2 şubeleri bulunmakta.
maraşta ana server kurulup,istanbul ofisindeki kullanıcılar, maraştaki server üzerinden (mail,fax,netsim irem soft,office programları) işlemlerini gerçekleştirsin istiyorlar.İstanbul ofisinde çalışanlar pc lerine veri depolaması yapmasın isteniyor.

maraşa  windows server 2003 st. edt. ve terminal server kurup yapılandırmasını-yönetimini yaparak halledebilir miyim ?

maraşta 6-7 kullanıcı,istanbulda ise 5 kullanıcı olarak.Bankalardaki bir sistem yapmak istiyorum.

teklif sunmam lazım kabaca,
1  windows server 2003 std. edt. lisansı
1 terminal server cal lisansı
10 pc windows xp lisansı ( server dışındaki pc lerde xp lisanslı olmalı mı , sistemi server üzerinden açıp maliyeti düşürmüş olmaz mıyız ? )
server için güçlü bir makina maliyeti

 giderlerimiz bu kadar mı olur.biraz acemiyim ama böle bir sistemi ilk defa kurucam.önerileriniz altın değerinde bnm için bu yapıyı sorunsuz kurmam lazım.yardımlarınızı bekliyorum üstadlar.

 
Gönderildi : 05/05/2009 18:57

(@evrenyeniev)
Gönderiler: 87
Trusted Member
 

İstanbul tarafında veri depolaması yapılmayacak ise Thin client kullanılabilir. Mevcut bilgisayarlar + Xp lisansına yapılacak masraflar başka yerlerde değerlendirilebilir.

 
Gönderildi : 05/05/2009 20:20

(@serdaraslan)
Gönderiler: 137
Estimable Member
 

Merhaba öncelikle arada vpn bağlantı kullanman faydalı olur ( tsc deki olası printer problemleri için. ) vpn ve fx portlu modemler kullanarakda iki şube arasında ücretsiz telefon trafiği sağlanabilir , ayrıca radmin gibi uygulamalarlada kullanıcılara ulaşıp destek verilebilir. Serveri güçlü bi seriden seçmen iyi olur.kullanıcıların maraş veya istanbul farketmez ister thin client ister pc olarak yapılandırılabilir.thinclinent şekliknde bi yapılandırmada lisans maliyeti düşecektir.xp veya vistadada gpo ile kullanıcıların depolama yapması veya sadece server üzerinde çalışmaları sağlanabilir diye düşünüyorum.

 
Gönderildi : 05/05/2009 22:31

(@halitkara)
Gönderiler: 86
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

önerileriniz için çok teşekkür ederim üstadlar.maliyeti en aza indirerek yapıyı kurmam lazım.

serdar hocam " vpn ve fx portlu modemler kullanarakda iki şube arasında ücretsiz telefon trafiği sağlanabilir" bunu nasıl yaparız.biraz daha bilgi verebilirmisin.  

 
Gönderildi : 06/05/2009 12:25

(@serdaraslan)
Gönderiler: 137
Estimable Member
 

merhaba.örneğin simet vigor modeli modemin vpn tünel , voip fx port ve firewall gibi özellikleri mevcut.vpn tüneli üzerinden ses gönderimini fx portları ile yapıyor.her iki tarafada aynı modemleri yerleştirirsen fx portlarınıda santralin dış hattına bağlarsan tüm ofis hat alarak kaç fx port varsa o kadar kişi aynı anda telefon görüşmesini internet üzerinden ücretsiz ve süresiz olarak yapabilir.bu internet bağlatını etkilemez.Ayrıca qs kalite özelliğiylede mevcut.buda çok yoğunda olsa internet kullanımın , belirlenen kb yi sadece fx portuna ayırıyor.telefonlarda da kesinti olmuyor.vpn konusundada keliteli ve kesintisiz bir bğalantı yakalanmış oluyor.yeni kuracağın sistem için buda bi alternatif olabilir.ayrıca terminal servis bağlantınıda dış ip ile değil de vpn olacağı için iç ip ile yapabilir ve daha performans kazanmış olursun.

 
Gönderildi : 06/05/2009 12:48

(@halitkara)
Gönderiler: 86
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

çok teşekkür ederim serdar hocam eyv. araştırayım birde maliyetini çıkartırsam çok iyi olacak.

 
Gönderildi : 06/05/2009 20:38

Paylaş: