Forum

2003 Enterprise Ser...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

2003 Enterprise Server ISS Virtual Directory Sorunu

5 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
478 Görüntüleme
(@HasanYUKSEL)
Gönderiler: 27
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Sistemimizde Windows 2000 üzerinde ISS çalıştırmışlar yıllarca şimdi ise benim pc'yi yenilemem gerekti. Windows 2003 Enterprise Server kurup üzerinde ISS çalıştırdım. Ancak ftp hesabındada web sitesindeki Virtual Directory'de de sorun yaşıyorum. Ftp hesabı Home Directory tabında A directory located on another computer'ı seçtim ve dosya sunucumdaki ftp paylaşımını gösterdim. Dosya sunucumda ftp payşamının bulunduğu klasörde Everyone kullanıcısının Read&Execute yetkisi var. ISS Manager'da Ftp için Allow anonymous connections'ı seçtim. Ama halen bağlanmak istediğimde şifre istiyor. Ftp için Server'ımda bir klasör gösterir isem sorun yaşamıyorum şifre istemeden sayfayı açıyor. Aynı sorun web sitemde de var. Şubelerimiz için dosya sunucumuzda oluşturulmuş ilgili paylaşımlara Virtual Directory oluşturdum önceden olduğu gibi. Permissions'dan Everyone için Read&Execute yetkisi tanımladım. Daha sonra Directory Security tabından Enable anonymous access ve Integrated Windows Authentication'ı seçtim. ISS Manager'da dosyaları göster dediğimde görüyorum ancak web üzerinden bağlanıldığında şifre istiyor. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

 
Gönderildi : 04/05/2009 14:53

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

Merhabalar,

Authentication Methods kısımlarında anonymous access i kaldırın sadece Integrated Windows Auth. kalsın. Zira Anonymous işaretliyse, aynı zamanda Windows Auth da seçili olsa bile, anonymous her zaman  geçerlidir.

yaptıktan sonra, start --> run --> iisreset /noforce komutuyla IIS servisini restart edip tekrar deneyin.

 
Gönderildi : 04/05/2009 15:57

(@HasanYUKSEL)
Gönderiler: 27
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Söylemiş olduklarınızı yaptım ancak domaindeki kullanıcılarımdanda aynı domaine bağlı olup local oturum açan kullanıcılarda virtual directory altındaki linke giderken şifre istiyor, domain kullanıcı adı ve şifresini girdiğimizde de açmıyor. Aslında benim istediğim yetkiye bakmadan ister domain ister local user olsun herkesin virtual directory altındaki linklere istediği gibi ulaşması. Ama şu ana kadar sadece Basic authentication (password is sent in clear text) bölümünü seçerek domaindeki kullanıcı adı ve şifrelerini girerek açabilmelerini sağlayabildim. Domainimde 500 üzeri kullanıcı var ve hepsi gün içindeki faaliyetlerini buradan takip ediyor. Yani benim için gerçekten çok önemli. Yardımlarınız için tekrar teşekkürler..

 
Gönderildi : 06/05/2009 18:55

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

Merhaba

sizin nasıl bir kurulum yaptığınızı bilmediğim için nokta atış cevap veremiyorum malesef.

Bence iyisi mi siz altta vereceğim linklerden referans alarak 0 bir kurulum yapın bence daha sağlıklı olacaktır.

http://www.windowsnetworking.com/articles_tutorials/Creating-Configuring-FTP.html

buda AD gerektirmeyen FTP server kurulumu için;

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;555018

 
Gönderildi : 06/05/2009 20:02

(@HasanYUKSEL)
Gönderiler: 27
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Yardımlarınız için çok teşekkürler

 
Gönderildi : 08/05/2009 13:43

Paylaş: