Forum

Diske kaydet kısıtl...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Diske kaydet kısıtlaması ve Aç butonu nun kaybolması

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
627 Görüntüleme
(@ibrahimkalayci)
Gönderiler: 219
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba


GPO İnternet Ex. Ayarlarından diske kaydetmeyi engelle seçeneğini etkinleştirdim .kimse Explorerdan birşey indiremiyor gpo çalışıyor fakat bunu yaptıktan sonra bazı makinalarda seçili dosyaya tıklandıgında aç kaydet ve iptal seçeneklerinden  aç butonu yok oldu kaydet ve iptal var sadece kulllanıcı dosyayı görmek yani açmak istiyor fakat açamıyor kaydetmesi engellenmiş zaten bu aç butonu nden kaybolur gpo ile bir alakası varmı o kaybolan makinalar da virüsmü var ondan olabilirmi ama bu gpo yu yaptıktan sonra olmaya başladı baktım başka gpo yudamı değiştirdim diye aç butonunu gösterme filan diye ama sanırsam oyle bir seçenek yok zaten öyle birşeyde yapmadım... Dosyayı açmalı kullanıcı kaydetmesini engellediysek ne yapabiliriz varmı fikri olan

 
Gönderildi : 02/05/2009 12:21

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Merhaba,


Diske kullanıcılar hç erişemeyecek şekildemi ayarldınız policyi.Tüm userlarda bu sorun varmı yoksa birkaç userdamı var. cmd komut saturuna rsop.msc yazarak uygulanan policyleri kontrol edip bizimle paylaşırmısınız.


Keyifli çalışmalar

 
Gönderildi : 02/05/2009 23:06

(@ibrahimkalayci)
Gönderiler: 219
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Hayır o şekilde bir kıstlama değil gpo dan
kullanıcı yapılandırması
yönetim şablonları
Internet explorer
tarayıcı menüleri
altında
"Bu programı diske kaydet seçeneğini dewre dışı bırak "etkin kılındı yapılan policy ayarı bu
yani gpo uygulanan kullanıcı ie den bir şey indirceği zaman kaydet butonuna tıkladıgında kısıtlamaya dair hata mesajı alıyor.gpo çalışıyor sorun yok uygulanan tüm client lar kaydet dediğinde bu msjı alıyr birşey indiremıyor.

Fakat bu yapıldıktan sonra bazı makinalar da indirilcek dosyaya tıklandıgında aç kaydet ve iptal butonlarından aç butonu cıkmamaya basladı bu durumda dosyayı açamayacak kullanıcı indiremediği içinde çalışamadıgını söylüyor sıkıntı olusuyor. Durum bu burda aç butonunun çıkması gerekmekte ki dosyatı görüntüleyebilsin ama pc ye indiremesin ..  uygulanan policy nin amacı dosya kaydetmeyi engelleme dogru bir sekilde calısıyor fakat ac butonu neden kaybolur ?

 
Gönderildi : 03/05/2009 22:43

Paylaş: