Forum

Klasör ve dosy...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Klasör ve dosyalardaki security izinleri problemi

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
487 Görüntüleme
(@selimatmaca)
Gönderiler: 242
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Domain ortamında kullanıcılar serverdaki paylaştırılmış klasörlerden yetkileri olan yerlere giriyorlar ve burada hem klasör hem dosya oluşturuyorlar.

Serverdaki bu dosyaların gene aynı serverdaki farklı bir klasöre taşınması gerekiyordu ve  kopyalama sırasında hata oldu. Şu anda kullanıcılar eskiden girdikleri dosyalara giremiyorlar. Ben bu dosyalara admin olarak izinlere bakmak istediğimde izinleri görme hakkım olmadığını söylüyor. Bende klasörün ownerını değiştirip gerekli grubu ekliyorum uygula der demez eski izinli gruplarıda hemen ekliyor kendisi.

Dediğim gibi bu klasörün altında dünya kadar alt klasör ve dosya var ve tek tek ownerı değiştirip, gerekli grubu eklemem bilmiyorum ne kadar zaman alır. Bu tür bir durumu nasıl yoluna koyarız bir fikri olan varsa, beni çok büyük bir yükten kurtarmış olacak. Şimdiden teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 27/03/2009 19:23

(@OmerKARADENIZ)
Gönderiler: 1560
Noble Member
 

Merhaba


Bu durumda klasör yetkileryle oynamak yerine gruplarda değişiklik yapmak daha mantıklı olur ve kullanıcılara klasörrlerde yetki vermek yerine gruplara yetki vermek enmantıklısıdır.


Ayrıca böyle bir durumda yetkileri otomatik olarak veren bir program yok fakat inherit işlemini yapmak istemiyorsaniz. Advanced secmesindeki Inherit kismiyla başlayan checkboxın işaretini kaldırıp tekrar düzenleme yapmalısınız.


Fakat bu işlemi http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb897332.aspx  linteki tool ile birazdaha hızlı yapabilirisniz.


Başka bir seçenek ise bir backup sisteminiz var ise oradan geri alabilirsiniz.


 

 
Gönderildi : 27/03/2009 19:42

(@selimatmaca)
Gönderiler: 242
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Zaten yetkiler gruplara verilmiş durumda ama ben bahsettiğim işlemi yapmadan bu grupları görmek mümkün değil. Ben bir grup eklediğimde bir de bakıyorum ki o grup zaten orada ve admin de orada. Yani gruplarda gerçekten yeterli hak var ama owner değiştirip grup eklemeden aktif olmuyor sanki.

🙁

Aslında grup ownerları toptan değiştirebilsem. En baştaki klasöre bu hakları child objectlerede yay gibi bir seçenek vardı... onu seçer ve bir kaç tıkta iş biterdi ama grup ownerı tek tek değişmekten kurtaracak bir şey lazım. Ownerı adminn yapabilsem OK.

 
Gönderildi : 27/03/2009 20:05

(@serkanuzuner)
Gönderiler: 1040
Illustrious Member
 

Replace owner on subcontainers checkbox ınıda işaretlerseniz altındaki objeleride etkiler.


 


 

 
Gönderildi : 27/03/2009 20:24

(@selimatmaca)
Gönderiler: 242
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Evet evet az önce kurcalarken bulmuştum, ama sizede çok teşekkür ederim. Keşke daha önce cevap yazsaydınız.

Owner değiştirdiğim yerde alttaki objelerede uyula tarzındaki seçeneği seçtim. klasörlerde tüm ownerları admin yapınca, en baştaki klasöre gidip security kısmına girdim ve oradan advancedi seçtim

replace permission on child object tarzında seçeneği işaretledim ve bingo.... çalışıyor hepsi.

 

 
Gönderildi : 27/03/2009 20:42

Paylaş: