Forum

2003 server group p...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

2003 server group policy (bu programı çalıştırma)

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
419 Görüntüleme
(@MuratISIKOGULLARI)
Gönderiler: 118
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar, group policy yaptım fakat 1-2 sorunum var. (Bu makinede terminal server yüklü değil)


1- Diğer kullanıcılarda oturum açınca otomatik çalışmasını istediğim fakat bir kullanıcıda çalışmasını istemediğim bir program var bunu nasıl engellerim? (Regedit veya group policy'den)


2- Bir de başlat menüsünden tüm öğeleri kaldırıp sadece oturumu kapat'ı bırakmanın en kısa yolu nedir? (Her öğe'yi tek tek yasaklama yerine birine izin verip diğerlerini kapatmak) Group policynin içnde olması gereken yerde "başlat menüsünden bilgisayarı kapat simgesini kaldır" seçeneği yok.


3- Kullanıcı tüm kısayol tuşlarını (ctrl+x v.b.) windows'ta kullanamasın ama başlangıçta otomatik çalışan özel kullandığı programda kullansın nasıl olur?


4- Uzaktan oturum açtığında üst tarafta çıkan simge durumunda küçült-genişlet-kapat seçeneklerinin çıkmasını engelleyebilirmiyim yada sadece kapat seçeneğini? Malum "kapat" bölümünü seçerlerse bazen oturum askıda kalıyor. Yada bunun yerine bu kullanıcının bağlantısı koptuğunda oturum askıda kalsa bile bir süre sonra otomatik olarak son erdirilmesini nasıl sağlarım?


 


Şimdiden teşekkürler.

 
Gönderildi : 11/03/2009 21:53

(@inanodabasi)
Gönderiler: 130
Estimable Member
 

siz bahsettiklerinizin hemen hepsini group policy ile yapabilirsin.bir kullanicinin programi kullanamamasindan bahsetmissiniz onuda programin paylasim izinlerinde o kullaniciyi tanimlamaz ve permission benzeri seyleri kaldirirsaniz hal olur.

 
Gönderildi : 11/03/2009 22:19

(@MuratISIKOGULLARI)
Gönderiler: 118
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Teşekkürler ayarları zaten yaptım ama benim soruklarım biraz faklı, 


1- Group policiyde bulamayınca programın "windows açıldığında otomatik olarak başlat" seçeneğini kaldırıp açılmasını istediğim kullanıcıların başlangıç menüsüne ekledim oldu, yani işin kolayına kaçtım diyelim.


2- Bu konunun en kısa yolu yok zannedersem ben tek tek bütün özellikleri kapattım ve sadece oturumu kapatı bıraktım ama policlerin arasında "başlat menüsünden bilgisayarı kapat simgesini kaldır" seçeneği yok (bulamadım değil, kesinlikle yok) nasıl çıkartabilirim? (Olması ve olmaması gereken heryeri kontrol ettim ama yok)


3- Kısayol tuşarını açtım öyle kalsın, bu seçenek policyden olmayacak heralde 🙁


4- Bunun  policyler içinden yapılabildiğini zannetmiyorum bir fikri olan varmıdır?

 
Gönderildi : 13/03/2009 02:52

(@serhatakinci)
Gönderiler: 4117
Famed Member
 

Merhaba.

1. Kullanıcı hesap özelliklerinde, Ortam tabında, oturum açıldığında aşağıdaki programı başlat bölümünde uygulamanın path'ini verin. Uygulamayı kullanmasını istemediğiniz kişilere program dizininde deny verin (TS üzerinde oturum açıldığını var sayıyorum)

Eğer local/domain oturumlarından bahsediyorsak başlangıça atmanız yeterli. Yada msconfig üzerinde Başlangıça ekleyebilirsiniz (regedit ile). Diğer kullanıcı için yine deny verin.

2. Kullanıcıları User yetkisine alın.

3. Bu konu policy yada windows özellikleri ile olmaz. Yazılımsal müdahale gerekir.

4. http://www.cozumpark.com/forums/thread/86794.aspx

 

 

 
Gönderildi : 13/03/2009 15:53

(@MuratISIKOGULLARI)
Gönderiler: 118
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Teşekkürler Serhat bey, sorunum çözüldü.

 
Gönderildi : 17/03/2009 15:52

Paylaş: