Forum

windows 2000 server...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

windows 2000 server uzak masaüstü sorunu

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
641 Görüntüleme
(@calikyilmaz)
Gönderiler: 1
New Member
Konu başlatıcı
 


arkadaşlar merhaba windows server 2000 a uzak masaüstü yapmaya çalışıyorum. Ama hali hazırda başarabilmiş değilim. Yaklaşık 2 yıl kadar önce başka bir w2k serverda bu işi başarmıştım ama araya uzun ve yoğun bir zaman dilimi girince bazı şeyleri unutmuş olacağım ki başaramıyorum.  


Servera önce w2k e kendi cd sinden windows bileşenlerinden remote installation services i yükledim. Bu şekilde donatıların altında uzak masa üstü sihirbazına ulaştım. Ancak bağlantıyı yapamadım. Daha sonra biraz daha araştırdım ve microsoft un sitesinden MSRDPCLI.EXE yazılımını yükledim ama olmadı. Bir aşama sonra  daha önce yaptığım işten de aklıma geldiği üzere Windows XP cd sinden Remote Desktop özelliğini yükledim. Burada da başarısız olunca kurudum kaldım. 3389 portundan bahsediliyor ama onu da nasıl aktif hale getireceğimi bilmiyorum başlat - çalıştır - cmd - telnet ...... (ip no) 3389 yazıldığında portun açık olup olmadığı test edilebiliyor diye biliyorum ama emin değilim.


3 parti yazılım yüklemeden bu işi yapmışlığım da var ama şimdi beceriksizliğim tuttuğu için radmin ve teamwiewer ile de denedim yine de olmadı. radmin ve teamwiewer normal de denedim çalışıyor.(xp den xp ye) aynı ağda ancak farklı ip yapısında bulunan servera kendi bilgisayarıma (xp kurulu) firewall üzerinde izin verilmiş olmasına rağmen bağlanamıyorum. Unutmadan Ultra VNC ile de denedim burada da RFB protokol versiyon hatası veriyor.


Çözümü bilen arkadaşlardan mesaj bekliyorum.

 
Gönderildi : 09/03/2009 18:42

(@CemErkan)
Gönderiler: 76
Estimable Member
 

uzak masaüstüne hangi network'dan erişecekseniz o network için uzak masaüstü portu olan 3389'u firewall'dan açmanız gerekir kolay gelsin

 
Gönderildi : 09/03/2009 19:24

Paylaş: