Forum

2003 Server Network...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

2003 Server Network Yapılandırması

7 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
509 Görüntüleme
(@gokhanyuceler)
Gönderiler: 86
Illustrious Member
Konu başlatıcı
 

Saygı değer arkadaşlar sistemimde bulunan 2003 serverımda terminal server hizmeti kurulu bulunmakda ve dışarıdaki şubeler firmamda kullandıgım programa terminal client olarak bağlanmaktalar.aynı zamanda server ın kurulu olduğu şubedeki kullanıclılar da bu server üstünden ip,getaway,dns,active diroctary hizmetini kullanmaktalar.fakat sıkıntım şuan server da tek ethernet kartı olduğu için hem şirket içi internet ve diyer istekleri hemde dışarıdaki şubelerin terminal servis isteklerini bu ethernet kartı yönetmekde ve bazen öyle bir zaman oluyor ki network aşırı derecede yavaşlıyor ve şirket içindeki kullanıcılar internete cıkar iken kaplumbağ hızı ile çıkıyorlar.şimdi ben bu sistemi nasıl rahatlatabilirim şimdiden teşekkür ederim

 
Gönderildi : 03/03/2009 20:35

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

Merhaba

kaç kullanıcı var?

server sağlam değil sanırım. Intel in sağlam bir Gigabyte Server Etherneti olması lazım. Network yavaşladı derken ne oluyor mesela?

dosya kopyalama yavaşlığı, internet yavaşlığı, programda çalışırken yavaşlık, server ın yavaşlığı?

 

 
Gönderildi : 03/03/2009 20:46

(@gokhanyuceler)
Gönderiler: 86
Illustrious Member
Konu başlatıcı
 

Sistemde localde 13 bilgisayar uzaktan ise 20 tane bilgisayar bağlanıyor.server kısmına gelir isekde serverı alır iken 100 pc ye göre aldığımız bir server .network kartı ise intelin ama dosya kopyalar iken değil de genellik ile internete çıkar iken ve programı çalıştırır iken bir yavaşlık hissediyoruz

 
Gönderildi : 03/03/2009 21:44

(@CihanGUNGOR)
Gönderiler: 50
Trusted Member
 

Gökhan Bey

Localde çalıştırdığınız programlar network üzerinden login olduğunuz programlar mı ? Yoksa localde çalışan programlar mı ?

 
Gönderildi : 04/03/2009 13:44

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

serverda donanımsal anlamda: yüklü programların "available for all users" olmamasına dikkat edin. herhangi bir kullanıcının kullanmayacağı bir x programı ve bunun servisi eğer yükleme sırasında bu seçeneği işaretlediyseniz gereksiz yere çalışıyor olacaktır. windows update lerde buna dahil. böylece ram performansını arttırabilirsiniz.


 bağlantı için: organizasyonunuzdaki bir güvenlik duvarı bütün paketleri tarayacak nitelikteyse bağlantı yavaşlığı olabilir. bir de adsl bağlantı performansı gün içinde değişiklik gösterebiliyor.


ek not olarak henüz nedenini çözemesem de console bağlantılı bir kullanıcı sunucuda olmasın. geçen günlerde böyle bir sorunla karşılaşmıştım console bağlantısını kesince bağlantı hızı arttı.

 
Gönderildi : 04/03/2009 14:10

(@gokhanyuceler)
Gönderiler: 86
Illustrious Member
Konu başlatıcı
 

local üzerinde logon oluyorlar.

 
Gönderildi : 04/03/2009 14:38

(@serkanvargel)
Gönderiler: 181
Estimable Member
 

Merhaba;

Sisteminizdeki server, swich ve modeminiz marka model olarak nedir böyle sıkıntılar birden fazla noktadan da kaynaklana bilir. iyibir şekilde incelenenmesi gerekir ve ayrıca 20 kullanıcı gibi ciddi bir sayıda terminal server bağlantın var ise serverının üst seviye bir server olması gerekmekte yada çok daha güzel bir çözüm olan domain ve terminal serverı donanımsal olarak ayrı ayrı serverlara kurmak tabi buda ayrı bir maliyet Birde aslında sistemlerde unutulan önemli noktalardan biride swichlerdir network alt yapınız nekadar iyi ise sistemde okadar kararlı ve hızlı çalışır.

 
Gönderildi : 04/03/2009 15:52

Paylaş: