Forum

DC ve Lks Hangi Ser...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

DC ve Lks Hangi Servera Lisansı ve Makina

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
471 Görüntüleme
(@AliSari)
Gönderiler: 13
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba elimde 2 adet server makina var.ikiside eski makinalar.Sorunum şu :

Şirkette 45 adet bilgisayar var.

Server makinalardan birisi domain controller ,dns,isa server  görevi yapacak diğerine ise lks kurulacak(logo muhasebe programi) ve firmaya ait pos satış programı kurulacak oda sql tabanli 45 kullanicida bu pos satış programlarını gün boyunca sürekli kullanacak. program oldukca yogun kullaniliyor.her bilgisayar gunde ortalama 1000 işlem yapıyor.

Benim karar veremediğim 2 nokta var. programların kurulu olduğu servermi daha güçlü olmalı yoksa dc ve isa serverin kurulu olduğu servermi?

çünki network trafiğide baya yoğun oluyor sürekli resim ve video alışverişi yapılıyor network üzerinden.

2. sorumda şu 2 makinayada yeni lisans alıyorum. sql server enterprise lisansı alıcam ama sql servera da 50 tane cal lisansı almam gerekiyormu?

cunki diger makinalar programların kisayolunu cekip kullaniyor.sqle direk kendileri bir etki yapmıyorlar diye düşünüyorum.

 yardımcı olabilirseniz memnun olurum .

Teşekkürler.

 
Gönderildi : 22/02/2009 16:36

(@serkanuzuner)
Gönderiler: 1040
Illustrious Member
 

Merhaba,


 


Kullanıcı oturum açma, group policy vs trafiğiniz cok yok ise DC nin rami ve işlemcisi çok önemli değil ama programın kullanıldığı makine daha önemli, lisanslama için makaleler bölümünde lisanslama anahtar kelimesi ile arattırırsanız ilgili makale size çok daha geniş bir bilgi verecektir.


 

 
Gönderildi : 22/02/2009 18:58

(@SefaON)
Gönderiler: 135
Estimable Member
 

Merhaba Ali,


 


öncelikle kolay gelsin


2 tane eski server var demişsin bu serverlerin hardware özellikleri nedir ne değildir öncelikle bunlar için kısa bir bilgi verseydin daha cok yardımcı olabilirdik.


 


network de yoğunluk olacaksa öncelikle network alt yapın sağlam olması gerekiyor ki ileride başına problem acmasın ( switch vs. v.s )  


1. Server ; DC, DNS ve ISA Görevi yapacaksa minimum 1 gb Ram ihtiyacı olması gerekiyor.


 Aslında Gercekci olmak gerekirse 2 serverin de kaliteli ve iyi olması gerekiyor. Server Konusunda HP ML350 G5 önerebilirim.


 


sen güzel düşünmüşsün de bill gates senin gibi düşünmemiş maalesef onun için lisanslama konusuna gelince de her bir user için sql cal lisansı alman gerekecektir.  


 


 daha detaylı bilgi verdiğin sürece yardımcı olmaya calışacağız.


 


selamlar,


s.ö


 

 
Gönderildi : 22/02/2009 19:07

Paylaş: