Forum

Windows 2003 Termin...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows 2003 Terminal Server Problemim

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
375 Görüntüleme
(@RamazanTuncbilek)
Gönderiler: 20
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar ;


 Windows Server 2003 kurulu olan bir işletmede, 10 civarında kullanıcı terminal server üzerinden ticari bir yazılım kullanıyorlar. Server tarafında kullanıcı açılırken, kullanıcı başka bir yere girip çıkmasın diye yerel kullanıcı ve gruplar'daki kullanıcı ekleme kısmında ORTAM bölümünden oturum açıldığında aşağıdaki programı başlat yazan kısıma bir path belirterek ticari programın çalışmasını sağlıyoruz.


 Programların çalışmasında veya kullanıcıların bağlantı kurmasında bir problem yok. Fakat  kullanıcılar programdan çıktıklarında otomatik olarak oturum kapanırken, çoğu zaman bağlantı kesilmesine rağmen oturum açık kalıyor. Görev yöneticisindeki KULLANICILAR kısmında mecburen biz oturumunu kapatıyoruz. Fakat bunu sürekli yapmıyor. Windows Server 2003 R2 kurulu. Bütün güncellemeler yapılmış vaziyette.


Başka yerlerde de bu sorunu yaşıyorum. Kullanıcının bağlantısı kesilmesine rağmen oturumu nasıl açık kalabilir ?  Yardımcı olursanız sevinirim.


İyi çalışmalar.


 

 
Gönderildi : 02/02/2009 17:16

(@murataydin)
Gönderiler: 1517
Noble Member
 

Merhaba;


O kişinin Profilindeki Session kısmını istediğiniz şekilde düzenleyerek sorunu çözebilirsiniz.

 
Gönderildi : 02/02/2009 17:36

(@EmrahGUNDAY)
Gönderiler: 188
Estimable Member
 

Merhaba


 Öncelikle Environment sekmesinden tanımlamış olduğunuz programın kullanıcı tarafından kapatılması ile oturumun sonlanması normal ve olması gereken bir işleyiş ama çalıştırılan program sonlandırılmadan yaşanacak kesintide oturum açık kalacaktır.Eğer siz bunu devamlı manuel olark gidip sonlandırmak istemiyorsanız ki bu size iş yükü olacaktır.Bunu TS configuration yönetim aracından RDP-TCP bağlantı objesinin özelliklerine girerek sessions sekmesinden kapatılmamış fakat bağlantısı bir şekilde kopmuş olan oturumların sonlandırılması için (end sessions) zaman dilimini tanımlayabilirsiniz.


 iyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 02/02/2009 17:49

(@RamazanTuncbilek)
Gönderiler: 20
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

İlginiz için teşekkür ederim arkadaşlar. Hemen deneyeceğim.


İyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 03/02/2009 12:08

Paylaş: