Forum

terminal server yaz...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

terminal server yazıcı problemleri

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
449 Görüntüleme
(@uzeyir)
Gönderiler: 24
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

merhabalar üstadlar,


 İstanbulda bulunan terminal server'ımıza konya ve bursadan kullanıcılar bağlanıp döküm almaktadırlar. Yalnız program'ın yazdırma desteği dos olması nedeniyle terminal server'lara bağlanan yazıcıları paylaşıma açıp net use komutu ile bağlanıp döküm alabiliyorum. sorunum ise uzak masaüstüne bağlanan kullanıcı yazıcılarına verdiğim paylaşım sürekli olarak kayboluyor. Kullanıcı bağlanıp paylaşım ismine net use komutu ile bağlandığından dolayı paylaşımlar kaybolunca yazıcılardan çıktı alamıyorum ben tekrar paylaşıma açmak zorunda kalıyorum. Bu nedenle kullanıcılar her bağlanıp veya çıktıklarında paylaşım isimleri bozulmaması için ne yapabilirim. ilgilerinize şimdiden teşekkür ederim

 
Gönderildi : 19/01/2009 21:43

(@fatihkaraalioglu)
Gönderiler: 3039
Illustrious Member
 

Merhaba;


net use komutları ile oluşturacak olduğunuz bat dosyaları ile çözüme kavuşabilirsiniz.


Local Network içinde kullanıyorsanız, her bir client için, TS üzerinde sanal LPT portları oluşturun ve net use komutları ile bu yazıcılara gönderin.


WAN tarafında kullnıyorsanı eğer , print serverlar dediğimiz SW benzeri donanımsal ürünlere ihtiyacınız vardır ve modem üzerinden yapacak olduğunuz port yönlendirmeleri ile çözüme kavuşabilirsiniz. 


Örnek :


net use lpt1 \\ip_adresi\yazıcı_paylaşım_adı


daha kapsamlı komutları aşağıdan bulabilirsiniz.


http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb490717.aspx



 

 
Gönderildi : 19/01/2009 23:29

(@uzeyir)
Gönderiler: 24
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Tşkler hocam yalnız benim istediğim terminal server'da uzaktan bağlanan kullanıcının yazıcısına verdiğim paylaşımın bozulmasını önlemek bu paylaşımları nasıl set edebilirim. Yani paylaşımın kaybolmaması yapmak.

 
Gönderildi : 20/01/2009 12:03

Paylaş: