Forum

Domaine Dahil Ettiğ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Domaine Dahil Ettiğim Pc Sorunlu

6 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
427 Görüntüleme
(@hakangullu)
Gönderiler: 91
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Meraba arkadaşlar ; 


Daha önce domaine kayıtlı pc yi işletim sistemi sorunu nedeniyle yeniden sistem kurarak domaine dahil ettim. İlk gün sorunsuz çalıştır ikinci gün bilgisayarı açarken etki alanına girerken bir ağırlık olduğunu gördüm. Sonra ping -a 192.168.0. 24 dediğimde farkettim ki isim çözümlemesi yapmıyor hemen ardından bir klasörü paylaştırayım dedim onda da domaine dahil olmayann bir client gibi kullanıcı adları gelmedi. Ya da Çalışma grubunda domaine uye olan ikinci pc me bağlanırken kullanıcı adı şifre istedi.Bilgisayarın kendi ip sine ping -a 192.....dedğimde de isim çözümlemesi yapabiliyorum ama başka bilgisayarlara atamıyorum. Hemen Pc yı domainden çıkardım. sonra tekrardan domaine dahil ettim sorun çözüldü paylaşım açabiliyorum, ping atabiliyorum isim çözümlemesi yaparak ve çalışma grubunda sıkıntı yaşamyorum taki ertesi gun bilgisyarı tekrar açana kadar. sorun yıne aynı.


kullanıcı da sıkıntı olduğunu sanmıyorum. çünkü aynı kullanıcı ile ikinci bilgisayarım dan girdiğimde hçbir sorun yaşamıyorum. Sorun yaratan pc de, ikinci ethernet kartı taktım sorun aynı devam. Yani aklıma gelen tüm varsayımları denedim olmadı acaba bu neden kaynaklanıyor.


 


 

 
Gönderildi : 09/01/2009 13:02

(@murataydin)
Gönderiler: 1517
Noble Member
 

Merhaba;


Sorun DNSde gibi görünüyor. DNS'de o bilgisayarın A kaydını kontrol edin, varsa silip manuel olusturun.Sonra DNS'i restart edip tekrar deneyin.

 
Gönderildi : 09/01/2009 13:10

(@hakangullu)
Gönderiler: 91
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

kayıtlara baktım dns te daha önce varken şimdi ise yok. manuel olarak oluşturdum. vd dns restart ettim. ve sorun aynı devam ediyor.

 
Gönderildi : 09/01/2009 13:37

(@hakangullu)
Gönderiler: 91
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Sorun şimdilik çözüldü. Yaptığım işlemler; kullanıcıyı domainden çıkardım ve full update yapmıştım ve hepsini kaldırdım. Daha sonra başka bir isim adı altında domaine dahil ettim bir kaç kere pc yı kapatıp açtım. paylaşımdaki sıkıntılar olmamaya başladı ve en sonunda olması gereken isimle domaine dahil ettim yeni den başlattım ne paylasımda ne de ping -a 192.. yaparken sıkıntı oldu. şimdilik sıkıntı yok. ama yarın dan sonra ne olacağını bilmiyorum.


Ben yine updatelerden şüphleniyorum. ama bu kesin deil tabi 🙂


cevaplar için teşekkürler.

 
Gönderildi : 09/01/2009 14:26

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

Merhaba,

DNS de bir problem varsa Event e mutlaka düşer öncelikle bunu kontrol edin.

Sonra kullanıcıyı domainden düşürün bir WORKGROUP a alın, AD Users and Computers da ilgili kullanıcının bilgisayar hesabı kaldıysa bunu silin.

DNS'e gidin, ilgili bilgisayarın kaydı DNS de ise silin fakat yeniden oluşturmayın. Kullanıcıyı domaine dahil edin. Tekrar AD Users and Computers dan bilgisayarı görüp görmediğinizi kontrol edin, ardından DNS de de olup olmadığını kontrol edin.

Gelişmelerden haberdar olalım mümkünse.

 
Gönderildi : 09/01/2009 14:35

(@hakangullu)
Gönderiler: 91
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Buğra bey, Dns baktım hiç bir sorun yok. Ad users and Computers da sadece sorunlu olan bilgisayar hesabını sildim. bu işlemi dün yaptım hatta Dns ten de sildim her iki kuraldan da ama sorun devam etti.Sabah pc yi yeniden başlattığımda CTR-Alt-Del yaptıktan sonra şifre ile giriş yaparken bir kaç saniye beklediğimde anladım sorun yine devam ediyor die. Dün bu işlemleri yeniden yaptıktan sonra  paylaşım sorunu çözülmüştü ama   ping -a sorunu devam ediyordu. Bugün yaptığım işlemlerden sonra her iki sorunda çözüldü tabi yine de bir kaç gün geçmesini bekleyeceğim.


 

 
Gönderildi : 09/01/2009 14:51

Paylaş: