Forum

DC aktarımı ardında...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

DC aktarımı ardından oluşan problem

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
402 Görüntüleme
(@AlpaslanDincel)
Gönderiler: 76
Estimable Member
Konu başlatıcı
 


Merhaba arkadaşlar.


 Bir müşterimizde sürekli problemler çıkıyordu. Özellikle application server da koşan program çok yavaş çalışıyor, sürekli donmalar oluyor ve günde en az 2-3 kez kapatıp açmak zorunda kalıyorduk. Sorunun AD den olduğu kanısına vardık. Yapı şöyleydi.


 W2K               Domain Controller


W2K3 R2        Member Server (ApplicationServer)   (bundan sonra R2-1 olarak analım)


W2K3 R2        Member Server (Terminal Server)


 Biz R2-1 e AD kurup W2K da ki tüm rolleri ve katalogları buna aktarmak ve W2K dan AD yi kaldırmak ve member server olarak çalışmasını sağlamak istedik.


 Bu aşamada karşılaşılan sorunlar ;


 İlk etapta W2K da adprep /forestprep ile aktarıma hazırlamak istediğimizde hata verdi. Yaptığımız incelemede ortama daha önceden 2. DC olarak kurulmuş fakat şu anda bulunmayan bir server olduğunu tespit ettik. NTDS UTIL (Meta Data Cleanup) ve ADSI EDIT  ile bu serverın kalıntılarını temizledik. Sonrasında “adprep” sorunsuz işlemini tamamladı. R2-1 e AD yi kurduk. Tüm ayarları ve katalogları sorunsuz aktardık. Gerekli testleri yaptıktan bir süre sonra W2K dan AD yi kaldırdık ve member server olarak çalışmaya devam ediyor. Yapılan testlerde performans da oldukça iyiydi. Programda rapor alma süreleri oldukça azaldı. Tamda sevinmiştik ki yaklaşık 36 saat sonra gelen telefonla yıkıldık. Server yine kitlenmiş. Kapatıp açınca düzelmiş. Pek önemsemedik fakat yine 1-1,5 gün sonra kilitlenmiş. Yaptığımız incelemede AD sites and services altında default first site altında servers ın altında hem yeni R2-1 ve hem de eski W2K gözükmekte. R2-1 altında NTDS settings var ken W2K  altında bir şey yok. Metadata cleanup ile baktığımızda sadece R2-1 gözükmekte. Kilitlenmelere bu neden olabilir mi acaba? Ya da başka kontrol etmem gereken bir yer var mı.


 


NOT : Event larda Dizin Hizmetinde “NTDS KCC – 1121”   ve uygulamada “MSDTC – 53258” hatası alıyorum


Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.


 Alpaslan Dinçel

 
Gönderildi : 24/12/2008 21:35

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

Merhaba,

öncelikle kilitlenmelerin %100 işletim sistemlerinde oluşan problemlerden dolayı olduğunu düşünmemeliyiz.

Ne zamandan beri böyle bunu tespit etmek lazım. Switch kontrol edilmesi lazım ve son olarak sistem odasının topraklama hattını ölçtürmenizi tavsiye ediyorum. toprak 1 - 1.2 volt u geçmemeli. Sırf bu yüzden dolayı sürekli kilitlenen müşterilerim çok oldu. Bundan kaynaklanan problemlerde eğer sunucunuz IBM ise 1 voltun üzerinde ki toprakalama hattı kullanılıyorsa sunucuyu garanti dışı bırakır.

Öncelikle bunu önemsemenizi tavsiye ederim.

Başka bir tavsiye olarak kilitlenme zamanında event leri kontrol ettiniz mi ?

BNTDS KCC – 1121 hataları kilitlenme anında mı beliriyor?

 
Gönderildi : 24/12/2008 23:41

(@AlpaslanDincel)
Gönderiler: 76
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,


 Kilitlenme anında herhangi bir hata vermiyor event da. NTDS KCC - 1121 hatalarınıda belli belirsiz zamanlarda veriyor. Bu arada sunucular kabin içerisinde ve sigortalı prizden besleniyorlar. Prizler ise UPS e bağlı. Ama yinede ölçtüreceğim.

 
Gönderildi : 25/12/2008 03:20

Paylaş: