Forum

iis7 de aynı klas&#...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

iis7 de aynı klasörden iki web site çalıştırmak

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
559 Görüntüleme
(@ahmetsagir)
Gönderiler: 141
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

arkadaşlar iis7 de aynı klasörden çalışan ama adresleri farklı iki web site oluşturuyorum. birisi default olarak çalışacak diğeri belirttiğim dökümanı çalıştıracak fakat default döküman kısmına döküman belirtince, defaulttan çalışması gereken siteyi de etkiliyor ve her iki sitede belirttiğim dökümanı açıyor. biraz kurcaladım bu ayarları web.config üzerinde tuttuğunu gördüm. bunun başka bi yolu varmı acaba.

 
Gönderildi : 16/12/2008 21:36

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar


header bilgilerini tanımlıyormusunuz?


her iki site için de ayrı ayrı header bilgisi tanımlayıp öyle deneyin.


kolay gelsin

 
Gönderildi : 16/12/2008 23:38

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Merhaba ;


Mümün Hocam aynı  sorun benımde  basıma  gelmıstı. IIS 7 uzerınde bırden fazla  web site i  aynı  klasor  altında  calıstırdıgınızda  bir web site uzerınde  yaptıgınız  herhangı bır  degısıklık dıger  sıte  uzerınde de  etkın  oluyor mesela  bır  sıte  uzerınde web redirection  yaptıgınız  zaman butun  sıtelerın  ayarına  redirection ozellıgını  eklıyor sanırım aynı klasorde yayınlanan site lerın aynı ayar dosyasını kullanmasından kaynaklanıyor web konusunda  fazla  bılgım  yok  ama 2. siteyi farklı bır  klasorde  olusturup o site  uzerınden default sitede  calısacak  olan  belgeye  web redirection  yapamıyormusunuz  acaba ?


 


Teşekkürler.


 

 
Gönderildi : 17/12/2008 02:45

(@ahmetsagir)
Gönderiler: 141
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Mümin Bey;


header bilgisi girsemde aynı şekilde ikinci siteye de etki ediyor. gördüğüm kadarıyla yapılan tüm ayarlar sitenin klasöründeki web.config adında bir dosyada tutuluyor ve ordan okunuyor. o yüzden birinden girdiğimiz bilgiler aynı klasör üzerinden çalışan tüm sitelere etki edebiliyor. 


Cumhur Bey;


iki ayrı klasörde çalıştırmak fikri tamam ama bana uygun değil. çünkü defaultta çalışan local de; belirttiğim dokuman üzerinden çalışan ise web üzerinde çalışması gerekiyor. dolayısı ile localde çalışanların yaptığı değişiklikler web üzerinden girenler tarafından görülebilmeli. iki ayrı klasörde yayınlayacak olursam localde çalışanların yaptığı değişiklikler web üzerinden çalışanlar tarafından görülemediği için bu mümkün olmuyor.


web.config dosyası üzerinde yapılacak değişiklikle bu mümkün gibi ama yazılım bilgisi gerektiriyor sanırım. bu sorunun çözümü nasıl olabilir. MS türkiyeden destek alabilirmiyiz bu konuda?

 
Gönderildi : 17/12/2008 11:37

Paylaş: