Forum

IIS ve sertifika
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

IIS ve sertifika

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
406 Görüntüleme
(@demirtas)
Gönderiler: 13
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

IIS ile ilgili bir sorum var , cevaplayabilirseniz memnun olucam


AD ortamında bir CA yapılandırmak istiyorum, ve IIS ime burdan SSL sertifikası vermek istiyorum. Bu durumda IIS ime web ortamından baglanan internet browserlar bu sertifikanın guvenilirliği konusunda emin olmaları ve sorun yaşanmaması için ne yapmam lazım, public key i web siteme baglanacak butun clientlara dagıtmam mı gerekir? Verisign gibi bir yerden mi almalıyız sertifikayı?


 

 
Gönderildi : 21/11/2008 21:51

(@GokhanDOGAN)
Gönderiler: 780
Prominent Member
 

Merhaba


eger bir cok kullanıcıya hizmet verecekise local ca kullanmak global ca kullanmanız daha yararlı olacak,


http://www.verisign.com/ssl/buy-ssl-certificates/index.html

 
Gönderildi : 22/11/2008 00:04

(@demirtas)
Gönderiler: 13
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Şunu soylemek istiyorum aslında, hani guvenilir bir siteye yonlenmek uzeresiniz diye bir uyarı cıkar ya SSL li sitelerde, eğer ben IIS serverıma,local CA den sertifika alırsam,  webservera baglanacak client da trusted sertifikalar bolumunde benim CA in sertifikası yoksa mı bu uyarı çıkıyor?


Yani Verisign dan sertifika almam demek bu uyarının web clientlarda cıkmaması mı demek?


webservera baglanacak client da,  trusted sertifikalar bolumunde benim CA in sertifikası yoksa benim siteye baglanırken client a otomatikman yuklenir mi?


 

 
Gönderildi : 29/11/2008 15:11

(@mustafakilic)
Gönderiler: 773
Prominent Member
 

Bahsettiğiniz gibi local CA kurduğunuz zaman siteye giren kullanıcılara sertifikanızın kurulması gerekiyor. Bunun çeşitli yöntemleri var. Ufak bir kod yazarak sitenize ait sertifikayı karşıdaki web user a otomatik yükletebilirsiniz.

Yada güvenirliliğine inandığınız bir sertifika firmasından domain adınız için bir wildcard sertifikası alabilir ve kullancıların güvenli bir şekilde siteyi kullanmasını sağlayabilirsiniz. Aşağıda wildcard sertifika ile ilgili bilgi bulabilirsiniz.

http://www.globalsign.com.tr/sertifikalar/wildcard.asp

http://www.cozumpark.com/blogs/windows_server/archive/2008/04/02/_31013101_s-de-birden-fazla-ssl-li-web-sitesi-yay-nlama.aspx

 
Gönderildi : 29/11/2008 15:51

Paylaş: