Forum

Domain Users Hk.
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Domain Users Hk.

6 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
403 Görüntüleme
(@alperaykut)
Gönderiler: 259
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

Selam Arkadaslar, Bazı kullanıcıların User'ları Document and settings'de durmasına ragmen atıyorum bir sabah kendi user'ı ile acıyor.Telefon ediyor.Masaustum yok documentlerim yok diyor.Pc'ye bağlandığımda document and settings bakıyorum xx01tr olan user Gitmiş TEMP Adı altında acmıs.Boyle acınca Adamın Masaustundeki dosyaları Documentler personel folder'lar hepsi xx01tr'nin altında kalmıs.Bu tip bir durumda manual olarak kopyalama yaparak sorunu cozuyorum.Ancak bu basıma ikinci defa geliyor.Bu Sorunun TEmel Kaynagı ne olabilir ve nasıl bunu Regedit uzerinden ayarlayabilirim ? SP3 Yuklemesi yaptıktan sonra bunlara başıma gelmeye basladı


 Bilginize..


Örnek ;


xx01tr User


Aynı user TEmp adı altında veya xx01tr.Domain ismi şeklinde acıyor.

 
Gönderildi : 19/11/2008 12:35

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar


virüs taraması yaptırdınız mı güncel bir antivirüs yazılımı ile?


bir solucan vs bunu yapıyor olabilir.


birde sp3 ü kaldırıp deneyin bakalım aynı makinada nasıl tepki verecek.


kolay gelsin

 
Gönderildi : 19/11/2008 13:13

(@ahmetdemirkiran)
Gönderiler: 147
Estimable Member
 

İlk olarak Makineyi domain'den çıkardıktan sonra Documents And Settings Altındaki tüm kullanıcı profil klasörlerini bir başka noktaya taşıyınız. sonra pc'yi geri domain'e alıp ilgili domain users ile açın. oluşan klasör içerisine kullanıcının documents,desktop favorites v.b önemli klasörlerin içeriğini kopyalayın.

Makine ve profil isim değişikliği sırasında başımıza gelmişti.  yukarıdaki metod olmaz ise kullanıcıyı domain'den silip tekrar aynı şekilde oluşturduğunuzda SID değişeceği için temp diye klasör oluşmaz. TEMP sakat bir durum kullanıcı logoff olduğu anda silinen bir klasör yani TEMP oturumunda yaptığı tüm çalışmalar gidebilir.

 

İyi Günler

 
Gönderildi : 19/11/2008 13:21

(@alperaykut)
Gönderiler: 259
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

Selam Active Directory'de Kullanıcın Computer's unique ID Kaybolmus.Bunun Kaybolma sebebi ne olabilir ?

 
Gönderildi : 19/11/2008 14:17

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Selam Active Directory'de Kullanıcın Computer's unique ID Kaybolmus.Bunun Kaybolma sebebi ne olabilir ?


Merhaba,


Bu durum sadece 1 kullanıcı için mi geçerli?Eğer diğer kullanıcılarda da yaşanıyorsa AD databaseinde sıkıntı var demektir.Compouter Account'unu resetleyip veya yeniden oluşturmayı denediniz mi?

 
Gönderildi : 19/11/2008 15:43

(@YasinKartal)
Gönderiler: 17
Eminent Member
 

Bu tip problemlerle bizde çok karşılaştık.yeni sistem geçişleri sırasında oluşmuştu...SP3 le bir alakası yok..önce profile ın mutlaka bir yedeğini alın..pc yi local adminle açın..document and settings içindeki .temp uzantılı folder ı silin ve kullanıcıya ait profilleri silin..sonra ya domain adminle açın profiz ile kullanıcının profilni yeniden taşıyın..işlem bittikten sonra mutlaka restart edin..ve kullanıcın acount la pcyi açın ..eğer hala devam ederse yine farklı çözümlerle biz bunu aşmıştık..ama bu işlem sounu gideriyor.. 

 
Gönderildi : 19/11/2008 17:16

Paylaş: