Forum

Administrator Hesab...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Administrator Hesabının Silinmesi...

12 Yazılar
6 Üyeler
0 Likes
1,183 Görüntüleme
(@HalitTokat)
Gönderiler: 24
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

merhaba arkadaslar baslik biraz garip veya komik olabilir ama şöyle oldu windows server 2003 üzerinde ayarlama yaparken bir anlik dalginlikla yanlislikla administrator hesabi remove edilmis ve servisleri calisyiramiyorz mesela dns serveri start etmeye calistiqimizda acess denied weriyor ve active directory göremiyor deqisiklik yapamiyorz bunu cözmenin bir yolu warmi bir kac domain admin yetkimiz war onla administratoru tekarr eklemeyi denedik ama olmadi bu tür bi konuyla ilgili cözümü olan wasa cevaplarini bekliyoruz....

 
Gönderildi : 12/11/2008 11:47

(@BAHADIRSAVACI)
Gönderiler: 149
Estimable Member
 

Kullanıcı AD üzerinden mi silindi?

Eğer AD System State Backup'ın varsa geri dönmek işine yarayabilir.

 
Gönderildi : 12/11/2008 12:07

(@esersolmaz)
Gönderiler: 3204
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba;


Başka bir domain admin kullanıcı var dediniz bu durumda çalışmayan servislerin özelliklerine girip hangi hesap ile çalıştıgına bakınız silin hesap ile çalışan bir servis var ise oraya rakamlarda dizili bir SID gelecektir siz onu domain admin olan bir kullanıcı ile dğiştirin.


İyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 12/11/2008 12:29

(@HalitTokat)
Gönderiler: 24
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

şimdi Arkadaşlar durumu daha detaylı olarak anlatacak olursak Dns server üzerinde tam hatırlamamakla birlikte  forwarder ip adreslerini düzenliyorken yanlışlıkla diyim Security den Yüksek ihtimalle Administrators Security Grubunu Remove Ettim.


Tabi bu gruba üye olak Tüm  gruplarda iptal oldu. şimdi DNS Server a girmeye çalıştığımda Access Denied veriyor. dnsmgmt yi runas lede tüm admin yetkisine ait domain admin olak kullanıcı bile Girdiğinde Access Denied Diyordu. neyse ben replication DNS Server ımdan verdim ama unuttuk akşam izinleri soırunlu olan makineden eşleştirmiş ve şimdi bundada Access Denied  vermiş. Help me Now.

 
Gönderildi : 12/11/2008 14:15

(@HalitTokat)
Gönderiler: 24
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Arladaslar yardimlarinizi bekliyorum ama kimseden ses seda cikmadi herghangi bir cözüm yolu bilen varsa paylasirsa seviniirim

 
Gönderildi : 15/11/2008 01:04

(@muratcan-2)
Gönderiler: 2192
Üye
 

Dns servislerinizi kaldırıp tekrar yapılandırmanızı tavsiye ediyorum yedeğiniz yoksa.

 
Gönderildi : 15/11/2008 01:10

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar


sizin herhangi bir nesne özelliklerinden bir hesabı yada grubu silmeniz bu hesapların Active Directory yapısından silindiği anlamına gelmez. siz sadece nesne üzerindeki izinlemelerden o grubu veya kullanıcıyı silmişsiniz. kısacası NTFS izinleri diye tabie ettiğimiz yapıyla oynamışsınız.


nesne = DNS


o yüzden yapmanız gereken DNS te yine Security den Administrators Grubunu eklemenizdir.


ayrıca Built-in olan kullanıcı hesaplarını silemezsiniz. yani administrator hesabını yanlışlıkla silmeye kalksanız bile silinemez. bu tür hesaplar sadece isimleri değiştirilebilir veya disable edilebilir. (third party araçlar ile hariç. bunu denemedim ancak muhtmelen onla da izin vermeyecektir)


ayrıca;


şimdi sen dns mmc konsoluna hiç giremiyorsun sanırım.


c:\Windows\system32 altındaki dnsmgmt dosyasını bul ve özelliklerine git. daha sonra security kısmından Administrators grubunu ekle ve daha sonra tekrar dene.


sorunun çözülecektir.


kolay gelsin

 
Gönderildi : 15/11/2008 12:15

(@HalitTokat)
Gönderiler: 24
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Bilgilendirme için teşekkürler. Lakin dnsmgmt.msc   dosyasının izinlerinde var Administrators  Sıkıntı Resimdede görüldüğü gibi servis üzerinde değişiklik yapamamam. Zoneları göremiyorum. Dns Servis i kaldırıyorum tekrar kuruyorum nafile. aynı şekilde devam ediyor.


 


 
Gönderildi : 15/11/2008 14:58

(@HalitTokat)
Gönderiler: 24
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

arkadaslar bu konuyla ilgili bi fikri olan yokmu acaba ya biraz yardim help me 🙂

 
Gönderildi : 17/11/2008 11:14

(@selimselveroglu)
Gönderiler: 205
Estimable Member
 

Merhabalar;

 

Çok sık rastlanan bir durum olmadığı için üşenmeyip sanal ortamda dediğiniz gibi DNS console'dan tüm kullanıcı ve gruplarını kaldırdım. Meraklı bir arkadaşımla daha kurcalayarak en azından biz kendi sanal ortamımızda çözümü bulduk. Şöyle ki;

 Active Directory Users&Computers'ı açıp view menüsünden Advanced features'ı işaretliyoruz. Bu sayede, System isimli container'ı görülebilir hale getiriyoruz. System container'ı içinde MicrosoftDNS'i bulup sağ tuşla properties'e gelip Security tab'ına geliyoruz. Bizi bomboş bir Access Control List karşıladı. Alttan Advanced'e tıklıyoruz. Burda Domain Admins grubunu ekliyoruz. AÇılan pencerede Permissions'a Full Control veriyoruz. Aynı pencerede Properties tab'ında da Read All Properties ve Write All Properties için Allow veriyoruz.

 

Bu arada aynı Access Control List'e Administrators; Enterprise Admins, Enterprise Domain Controllers ve SYSTEM grubunu da eklemeyi unutmayalım.. Bununla birlikte Owner Olarak SYSTEM isimli grubu belirliyoruz.

 
Kolay gelsin

iyi çalışmalar     
 

 
Gönderildi : 17/11/2008 13:40

(@HalitTokat)
Gönderiler: 24
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

ewet arkadaslar ilginizden alakanizdan dolayi cok tesekkur ederim sonunda sorun cözüldü yardimci olan emeqi gecen arkadaslara tesekkur ederiz.

 
Gönderildi : 17/11/2008 14:29

(@selimselveroglu)
Gönderiler: 205
Estimable Member
 

Yardımcı olabildiğimize sevindik..

iyi çalışmalar 

 
Gönderildi : 17/11/2008 14:39

Paylaş: