Forum

Terminal Server RDP...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Terminal Server RDP Bağlantı Hakkında !

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
496 Görüntüleme
(@BAHADIRSAVACI)
Gönderiler: 149
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Selamlar...

Şirketimizde Terminal Server kullanıyoruz ve kullanıcılarımız Yurtdışından RDP bağlantı yapıyor.Kullanıcıların Server ile zaman farkı 1 saat ilerideler.

Ayrıca Kullanıcılar çok nadir olsa da bağlanamama gibi bir sorun yaşamaktalar. Genellikle bağlanma sorunu yaşamayan bir sistemde yerel saat farkından dolayı bunun gibi bir problem yaşanabilir mi?

Bir de bugün yine yurtdışındaki kullanıcılardan böyle bir sorun haberi aldım ve Yerel ağımızdan RDP yapmak istediğimde Bağlanamadım.Server üzerinden Servisleri kontrol ettiğimde  RPCsS ve RPC servislerinin STOP durumda olduğunu farkettim.Servisleri Start ettim ve server'ı Restart ettiğimde bağlantı başarılı oldu.Event Loglarda bununla ilgili hiçbir hata göremedim.

Bunun sebebi ne olabilir bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler.. İyi çalışmalar...

 
Gönderildi : 07/11/2008 14:55

(@mustafakilic)
Gönderiler: 773
Prominent Member
 

TS olarak kullandığınız Server ve yapınızdan biraz bahserdermisiniz. saat farkının kullanıcıları etkilememesi gerekiyor. kesilmeler ve server service problemleri farklı nedenlerden kaynaklanıyordur muhtemel.

 
Gönderildi : 07/11/2008 16:00

(@BAHADIRSAVACI)
Gönderiler: 149
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Server üzerinde AD ve DNS bulunuyor.Kullanıcılar RDP kullanarak Terminal Server üzerinde IBM Lotus Notes Programını çalıştırıyorlar.Kullanıcıların Terminal Server'a ulaşabilmesi için Zywall 70 Firewall'umuz mevcut bu Firewall üzerinden geçmesi gerekiyor.Yurtdışı ile Merkez ofisimiz birbirine uydu aracılığıyla bağlı.Uydu sistemi üzerinde 2 adet Zyxel Adsl modem birbiri arasında Load Balancing yapılmışdurumda.Kullanıcı Firewall'u geçtikten sonra bu iki modem aracılığıyla iç ip alıyor ve terminal server'a ulaşıyor.

RDP bağlantı yapılırken sürekli bir hatayla karşılaşmıyoruz ama 4-5 günde bir bağlanamama gibi bir problem oluşuyor.Bu problem esnasında kullanıcıların aldığı mesaj:

Bağlanmakta olduğunuz Bilgisayarın Uzak Masaüstü Bağlantısı kapalı olabilir. gibi bir mesaj alıyor.

Serverda kontrol edince RPCsS ve RPC servislerinin STOP olduğunu farkettim. restart edince çalışıyor.

Teşekkürler.

 
Gönderildi : 07/11/2008 16:30

(@vasviuysal)
Gönderiler: 7889
Üye
 

RPCsS ve RPC servislerinin dependency lerini vede loglari gözden gecirmenizi oneririm hocam

 

servislerin ayarlarindan hata verdiginde tekrar baslatilmnasini saglayabilirsiniz fakat bu sorunun cozumu degil gecici cozum olur ancak 

 kolay gelsin 

 

 
Gönderildi : 10/11/2008 20:41

(@BAHADIRSAVACI)
Gönderiler: 149
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba dediğin gibi bu gecici bir çözüm oluyor ama kalıcı bir çözüm yolu bulunana kadar yapılacak fazla da birşey yok.İlgine teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 11/11/2008 00:19

Paylaş: