Forum

IIS 8.5 Wordpress S...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

IIS 8.5 Wordpress Sitelerde 500 Hatası

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
599 Görüntüleme
(@UmutGur)
Gönderiler: 1
New Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

Uzun süredir bu sorunu araştırıyorum fakat bir yanıt bulamadım. Bir zamanlar sistemci olarak çalışmam ve şimdilerde yazılımcı olarak çalışmam nedeniyle bu soru hayli karşıma çıkıyor.

İnsanlar .NET'den mahrum kalmamak ve kendilerinin yönetebildiği Wordpress, OpenCart gibi CMSleri de kullanmaya devam etmek adına Windows Server kullanmaktalar fakat bana 2 3 kişiden de aynı soru geldi ve 500 hatasının çözümünü bulamadık.

İlginç bir durum, son ilgiendiğimde senaryo aynen şu şekildeydi. Site ayakta, 443 kullanabiliyor elle taradığımız zaman bir hata yakalayamıyoruz çoğu zaman ancak aradan 15 dakika geçince 500 hatası başlıyor ve daha sonra tekrar kendine geliyor.

Bir senaryoda kendimi iyice yoğunlaştırdım ve bir hatayı yakaladım anında log dosyalarına indim ve bir syntax hatası gördüm. Dosyaya baktım bir hata yoktu zaten wordpress'in kendi core dosyasıydı. Dosyaları güncelledim, hatanın gitiğini gördüm ve bildirdim. Fakat bir saat sonra aynı hata tekrar geldi.

Kullanıcı screaming frog adında bir SEO Tool'u ile sitesini tarıyor ve site bir müddet sonra 500 hatasını veriyor. Bu hatayı sürekli yakalayabildiğimiz senaryo. Aynı sunucu üzerinde çalışan .NET web sayfası yoluna devam ediyor bu işlemler sırasında.

İşin içinden gerçekten çıkamadım.

 
Gönderildi : 25/10/2018 17:06

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4293
Co-Helper
 

"PHP bellek limiti sorunları genellikle, sitenize kurulan kötü kodlanmış bir eklenti yada sitenizin zaman içerisinde önemli ölçüde büyümesi ve çok fazla eklenti bulunmasından dolayı ortaya çıkar. Bunlar gerçekleştiğinde, PHP hafıza limitlerini aşmaya başlarsınız. Sonuç ise 500 Internal Server hatası olur."

https://www.assistanz.com/steps-to-resolve-500-internal-server-error-for-php-in-iis-on-windows-2016/
https://wpmavi.com/wordpress-dersleri/500-internal-server-hatasi.html

Bu genelde hosting'lerde sorunlu eklenti kaynak yetersizliği ile yaşanır. Dedicated'larda ise ilk bakılacak php mem limitlerini arttırmak olurdu. Siz zaten bir seviyedesiniz debug edebiliyorsunuz. Genelde eklenti kaynaklı anlık olarak bellek taşması yaşanabiliyor php core dışında eklentinin eriştiği db tablolarına da bakmak bazen çözümdür hatalı kayıt atılıyor vs.

 

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 25/10/2018 23:34

Paylaş: