Forum

Eski dosyalar Hk.
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Eski dosyalar Hk.

4 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
416 Görüntüleme
(@suleymanozyurt)
Gönderiler: 96
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

 

Kurmuş olduğumuz ve yaklaşık 10 yılı bulan File Server'da alanımız artık 2 Tb'ye yaklaşmaya başladı. Buda bizim artık birşey yapmamız gerektiği konusunda bizi teşalşlandırıyor.

bizim düşündüğümüz örnek olarak dosyaları en son güncelleme 01/01/2015 gibi bir tarih belirterek bundan öncesini yetkileri ile birlikte başka bir alana taşımak istiyoruz.

bu konuyla ilgili microsoft yada başka bi ürün kullanan var mı acaba ?

şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 23/01/2018 18:41

(@erkangulmez)
Gönderiler: 316
Reputable Member
 

Microsoftun robocopy uygulamasi isinizi gorur. Embeded bir uygulama zaten ama GUI ile kullanmak isterseniz indirip kurmaniz gerek.

 
Gönderildi : 23/01/2018 20:44

(@erdemyaglikara)
Gönderiler: 1165
Noble Member
 

Merhaba,

Kullanmış olduğunuz file server yapısını detaylı anlatabilirseniz bazı fikirler verebiliriz ek olarak cloud tarafını inceleyebilirsiniz.

 
Gönderildi : 25/01/2018 12:12

(@azizkadagan)
Gönderiler: 114
Estimable Member
 

Merhaba,

Bu konuda Symantec Enterprise Vault File System Archiving ürünü incelemenizi tavsiye ederim. File Server üzerindeki eski dosyalarını belirtebilirsiniz. Mesela son 6 ay dan beri kullanılmayan dosyalarınız için bir policy hazırlayıp başka bir diske gönderebilirsiniz. Göndermiş olduğunuz dosyayı aynı klasör üzerinde çarpı işareti ile pasif olarak gözükmektedir ve aynı dosyaya çift tıkladığınızda arşivden geri alıp aktif olmaktadır. Böylecede hem son kullanıcı ile uğraşmıyorsunuz (Kullanıcılara paylaşım olan klasörler için geçerli) hemde yönetim tarafından yetki ve tekrar paylaşım işleriyle vakit kaybı yaşamıyorsunuz.Önemli olan Symantec tarafından policy ayarlarınızın düzgün şekilde yapılandırılmasıdır.

 

 
Gönderildi : 27/01/2018 14:27

Paylaş: