DHCP Server Ayarlar...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

DHCP Server Ayarları  

Osman GÖKTÜRK
(@OsmanGOKTURK)
Üye

Merhaba;

Alttaki resimdeki gibi bir ağ altyapım var. Sunucuyu yeni kurdum ve DHCP rolünü ekledim. Ancak bazı problem ve sorularım var.

1) DHCP sunucu üzerinde varsayılan ağ geçidi olarak modemi (192.168.1.1) mi göstereceğim? Şu an bu şekilde ve problem yok gibi.

2) Sunucu üzerindeyken "Bilgisayarım > Ağ" yaptığım zaman "tsclient" diye bir bilgisayar görünüyor. Ağımda bu isimde bir cihaz yok. Bu nedir?

3) Sunucu ya da bilgisayarlardayken "Bilgisayarım > Ağ" yaptığım zaman yazıcıları görebiliyorum ancak hiçbir bilgisayarı göremiyorum. Sunucuyu kurmadan önce görebiliyordum.

4) Access point üzerinden bağlanan cihazlar eylemsiz kaldıktan kısa bir süre sonra (ortalama 5 - 10 dk) internete çıkamıyorlar.

5) IP Scanner programlarıyla ağı taradığım zaman Access point üzerinden bağlanan telefonları göremiyorum ama bilgisayar ve yazıcıları görebiliyorum.

 

Yukarıda belirtmiş olduğum sorunlar ile ilgili yardımcı olursanız sevinirim.

 

agharita

Alıntı
Topic starter Gönderildi : 18/11/2017 02:07
Turan COŞKUN
(@turancoskun)
Tecrübeli Üye Forum Yöneticisi

merhaba,

ilk soru için, ortamda fw vb. bir çözüm yok ise, tüm hostlara modem ip adresini girmelisiniz.

iki, ortamda rdp yaptığınız bir sunucu var ise, bu normal.

üç, sorunlu hostların ip yapılandırmasını kontrol edin. bkz ip/subnet/gateway

dört, ap'nin muhtemelen dhcp server açık, kapatarak deneyin.

beş, dört'te belirttiğim adımı uyguladığınızda bu sorun kalmayacaktır.

****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 18/11/2017 05:46
Osman GÖKTÜRK
(@OsmanGOKTURK)
Üye

Öncelikle cevapladığınız için teşekkür ederim.

Birinci ve ikinci konu tamam. Ancak üçüncü konuda bilgisayarların IP/Subnet/Gateway durumları doğru olmasına rağmen "Bilgisayarım > Ağ" sekmesi altında görünmüyorlar ancak birbirlerine bağlanabiliyorlar. Bu sorunda benimkine benziyor. >>>  http://www.cozumpark.com/forums/thread/224618.aspx  

Dördüncü konu ile ilgili, AP olarak Zyxel WAP3205v2 kullanıyorum ve DHCP özelliği yok. Ayrıca AP üzerinden bağlanan cihazlar internete çıkabiliyorlar fakat yaklaşık 10 dakika sonra internete erişemiyorlar. Ayrıca AP üzerinden bağlı cihazlar DHCP üzerinden IP alıyorlar fakat IP scan programlarında görünmüyorlar. 

CevapAlıntı
Topic starter Gönderildi : 18/11/2017 16:38
Serkan Ateş
(@SerkanAtes)
Üye

4. a. AP üzerinden internete erişimi olan istemcilerin sorun olmadığı andaki ip yapılandımasını not alın. Sorun oluştuktan sonra ip yapılandırmasını tekrar kontrol edin. 

4. b. Sorun yokken DHCP sunucunuza pin atın ve sonuçlarını not edin. Aynı testi sorun başladığında tekrarlayın.

Sonuçları bizimle de paylaşırsanız birlikte inceleriz. İyi çalışmalar.

CevapAlıntı
Gönderildi : 21/11/2017 15:53
Osman GÖKTÜRK
(@OsmanGOKTURK)
Üye

4. a. AP üzerinden bağlanan cihazların IP yapılandırmalarında herhangi bir değişiklik söz konusu değil. İlk aldıkları IP aktif halde kalıyor. Ping attığım zaman cevap veriyorlar ancak internete çıkmıyorlar.

4. b. Sorun yokken ve sorun başladığında da ping sonuçları sağlıklı.

Ayrıca 3, 4 ve 5 numaralı sorunları modemi değiştirerek çözdüm. Ayarları tek tek kontrol ettim ancak herhangi bir farklılık göremedim. Sorun yaşadığım modem Türk Telekom firmasının verdiği TP-LINK TD-W9970 modeliydi. Değiştirdiğim modem ise eski emektar AIRTIES AIR 5450v3 modeli.

Sorunuma göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederim.

CevapAlıntı
Topic starter Gönderildi : 30/11/2017 12:49
Serkan Ateş
(@SerkanAtes)
Üye

Geri bildirim için teşekkürler, iyi çalışmalar.

CevapAlıntı
Gönderildi : 30/11/2017 17:06
Paylaş: