Forum

kullanıcı kısıtlama
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

kullanıcı kısıtlama

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
1,555 Görüntüleme
(@ruzgarbozkurt)
Gönderiler: 53
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

merhabalar şimdi çalıştığım kurumda daha önceden şöyle bir kısıtlama yapmıştım. server 2003 active directory yapısında a kullanıcı dc üzerinde manuel oturum açabiliyor ancak uzak masaüstü yapamıyordu b kullanıcısı uzak masaüstü yapabiliyor ama manuel makinenin başına gidip oturum açamıyodu kısıtlamıştım. şimdi bunu tekra yapmak istiyorum server 2008 kurulu hyper-v üzerinde 3 adet replakiasyonu var ben belirlediğim kullanıcılar replikalara uzak masaüstü atabilsin ama asıl dc ye uzak masaüstü ile logon olamasınlar istiyorum sadece benim belirlediğim kişiler oraya uzak masaüstü ile logon olsun daha önce nasıl yapmıştım 2003 te terminal server kurulumu ile ayaramıştım ama şimdi ne yaptıysam bulamadım bilen üstadlardan yardım rica ediyorum teşekkürler

 
Gönderildi : 03/11/2017 02:28

(@semihimir)
Gönderiler: 310
Reputable Member
 

Merhaba,

Uzak masaüstü bağlantısına izin vermek istediğiniz serverler üzerinde Remote Desktop Users grubuna RDP yapmasını istediğiniz kullanıcıları ekleyerek RDP ile bağlanabilirsiniz. Windows serverde aynı anda 2 kullanıcı eş zamanlı olarak oturum açıp kullanabilirler. Daha fazla kullanıcı bağlanmasını istiyorsanız RDS lisansı almanız gerekmektedir.

 
Gönderildi : 03/11/2017 13:47

(@ruzgarbozkurt)
Gönderiler: 53
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

smeih bey yanlış anlamışsınız ben rdp yetkis olan bir kişinin dahi  istediğim servera uzak masaüstü ile bağlanmasını kısıtlamak sitiyorum hermakineye bağlansın ama benim belirledğim makineye bağlanmasın

 
Gönderildi : 04/11/2017 23:54

(@yasinkaraman)
Gönderiler: 178
Estimable Member
 

Rüzgar Bey Merhaba,

Bence kurgunuzda tam tersi bir işlem olması gerekecek ki şöyle olmalı bence. Siz RDP verdiğiniz kullanıcının sadece sizin belirlemiş olduğunuz makinaya bağlanması gerekecek diğer türlü başka hiçbir makinaya bağlantı sağlamaması gerekmelidir. 

Birde RDP verdiğin kullanıcı istediği gibi her yere bağlantı kurmayıp, sadece işi olan makinaya bağlantı kurması güvenlik açısından da önemlidir. 

 
Gönderildi : 06/11/2017 12:17

Paylaş: