Forum

DNS Yapılandırması
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

DNS Yapılandırması

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
566 Görüntüleme
(@SefaON)
Gönderiler: 135
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar, 

 

Kurumumuz da kullandığımız DNS ve Active Directory sunucusu şirketdomaini.com olarak yapılandırıldı web sunucumuz dışarıda olduğu için içeriden dışarı cıkarken www A kaydı oluşurup public IP yönlendirilmesi yapıldı "www" yaptığımız zaman direk olarak sayfaya erişiyoruz fakat tarayıcılara www koymadığımız zaman bizi doğrudan Active Directory sunucusuna yöndiriyor. bizim yapmak istediğimiz www veya www koymadan direk url yazdığımı zaman bizim publicteki web sunucusuna gitmesini istiyoruz bunu dns üzerinden nasıl yapılandırabiliriz. 

 

ps: CName üzerinden oluşturduğum WWW kaydına map etmeye calıştım ama o zaman da "an alias cname record cannot be added to this dns name" hatası aldım 

 
Gönderildi : 11/08/2017 15:01

(@cemcezik)
Gönderiler: 86
Estimable Member
 

Merhabalar,

yeni bir A kaydı oluşturun. ismini boş bırakın. sadece ip bölümüne dış ip adresini yazın ve kaydedin. Sonrasında sitenin başına "www" koymadan da erişim sağlamış olmanız gerekiyor.

 

 
Gönderildi : 11/08/2017 15:27

(@SefaON)
Gönderiler: 135
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

o zaman da kullanıcılar logon olurken problem olmasın ? 

 
Gönderildi : 11/08/2017 15:35

(@vasviuysal)
Gönderiler: 7889
Üye
 

www için dns kaydı oluşturup dışardaki sunucuyu gösterdikten sonra  AD sunucunuza iis kurup kendine gelen istekleri direk dışardaki www sayfanıza yönlendirecek bir index.html sayfası oluşturun yeterli olacaktır.

 

 
Gönderildi : 11/08/2017 17:18

(@SefaON)
Gönderiler: 135
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Vasvi bey dönüşünüz için teşekkür ederim, böyle düşünmüştük fakat Web sayfası içeride ki page'lere giderken yine başında ki www kaldırıyor ve yönlendirme yapsak bile sayfalar açılmıyor. Web sayfasını yapan arkadaşlarla görüştük sayfayı bu şekilde yapalım diye 2-3 aylık bir Değişiklik sürecinden bahsediyorlar. Bu işlemin daha farklı bir kolay yolu yok mudur 

 
Gönderildi : 11/08/2017 21:58

Paylaş: