Forum

Domain değişikliği
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Domain değişikliği

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
395 Görüntüleme
(@muratuzun-2)
Gönderiler: 578
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar ,

 

şirketimizin xxx olan domain yapısı yyy olarak değiştirilecek bizlere bu değişikliklerde ne gibi iş yükleri çıkar.Domain-email security tarafında neler yapılmalıdır?Veya local domain adını değiştirmeden email domain alanını değiştirmek dahamı mantıklıdır?Tecrübeleri olan paylaşabilirse çok memnun olurum.

 

 
Gönderildi : 04/07/2017 11:27

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 33017
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba Murat Bey, uzun yıllardır bu işi yapan biri olarak yanlış anlamazsanız bu işin forumdan olmayacağını yazmak isterim. ÇözümPark üzerinde isterseniz bu konuda makalede var am bu sıfır kurulmuş bir test ortamındaki adımları gösteriyor, yani bunu değiştirdikten sonra SAP, Oracle, Firewall SSO, SQL, SCCM, SCOM, NAS, Exhange vs adımları yok. Özetle domain değiştirmek beraberinde pek çok kesinti riski ile gelen önemli bir süreçtir, bu nedenle bu tür işleri bu işleri yapmış uzmanlara yaptırmanızda fayda var, çünkü onlar örneğin ben ortalama yılda bir böyle bire proje yapıyorum ve her projede değişik değişik sorunlar çıkıyor çünkü her şirketin yapısı bir birinden farklı.

Özetle bütçeniz var ise danışmanlık alın yok ise yöneticinize bu işin büyük bir risk olduğunu günün sonunda domain in çalışmayacağını kabul etsin ondan sonra makaleye göre yapın, sonrasında ise sorun çıktıkça sistemlerde buradan sorarsanız yardımcı olmaya çalışırız.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 04/07/2017 13:48

Paylaş: