Forum

Terminal server hat...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Terminal server hatası

5 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
391 Görüntüleme
(@adilaltun)
Gönderiler: 116
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar aciliyeti olduğunu belirtmek istedim. bölgelerim uzak masaüstü bağlantısı ile servera bağlanıyorlardı. terminal server kurulumunu yaklaşık 6 aydan beri kullanıyorum. bugün öğleden sonra server kullanıcı hakkı bakmaksızın domain admin veya user şu ahatayı veriyor.

" to log on to thisromote computer, you mast have terminal server user access permissions on this computer. By defoult, members of remote desktop users group have permissions. If you are not a member of the  remote desktop user group or another group that has these permissions, or if remote desktop user group does not have these permissions, you must be granted these permissions manually."

kötü ingilizcemden dolayı kusura bakmayın. cvp larınızı bekliyorum.

 
Gönderildi : 18/10/2008 18:39

(@eroldursun)
Gönderiler: 2171
Famed Member
 

terminal server conf kısmındaki permission tabına bakın orada hangi userlar var

GPO ile bir kısıtlama var mı orayada bakınız

yetki meselesi gibi duruyor

 

 
Gönderildi : 18/10/2008 18:54

(@adilaltun)
Gönderiler: 116
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

herhangi bir yetki kısıtlaması yok ve seçili userlerın dışında domain adminlerde uzaktan bağlanamıyor. ts kaldırdım yeniden kurdum yinede olmadı.

 
Gönderildi : 18/10/2008 19:08

(@eroldursun)
Gönderiler: 2171
Famed Member
 

verdiği hata yetki meselesi gibi duruyor yeni bir user açın farklı bir OU içine alın terminal server permiission kısmına ekleyin öyle bağlanmayı dener misin ?

yetki çakışması durumunda da oluyor bu hata tüm permission tabındaki userları kaldır sadece istediğin userı ekle öyle dene

şimdi remote desktop üyelerinin bağlanmasına izin verdiğim yerde bu gruba üye olan bir userı permission kısmına deny olarak ekledim ve dediğin hatayı aldım

 

 
Gönderildi : 18/10/2008 19:24

(@adilaltun)
Gönderiler: 116
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

cevapların için çok teşekürler o dediğiniz kısımları kontrol ettim gerçektende çok kısır bir problemdi permissions kısmındaki deny kısmınıda biliyorum ama olmadı ben elimdeki hazır bulundurduğum serverı kurdum açıkçası bu kadar uzun uğraşacak zamanım yoktu onun için hatalı olanı sıfırlayacağım tekrar teşekürler.

 
Gönderildi : 18/10/2008 20:38

Paylaş: