Forum
Merhaba,
Hafta sonu domain adını değiştireceğim bunun için sanalda denemek istedim ilk önce ve bir adet server 2008r2 ve bir adet win7 pro kurdum.
Domain sistemini aynen oluşturdum clientı bağladım domaine ve açık bıraktım.
Daha sonra değişiklik için sırasıyla rendom /list > rendom /upload > rendom /prepare > rendom /execute bu komutları işlettim ve sistem 1dk sonra yeniden başladı. Burada farklı kullanıcı ile oturum aç dediğim zaman yeni domain adını gördüm. Açtıktan sonra cmd açıp rendom /end komutunu işlettim daha sonra gpfixup komutunu çalıştırdım en son rendom /clean ile eski domaini sildim. Clientı yeniden başlattım ve farklı kullanıcı dediğim zaman clienttada yeni domain adını gördüm oturumu başarıyla açtım, fqdn ismine yeni domain uzantısıda geldi. Fakat dns serverda yeni domain uzantısı gelmedi ve server fqdn isminde hala eski domain uzantısı var. Clientta beklerken bu sorunu serverda oldu 🙂
Şimdi benim eksik yaptığım bir işlem mi var ki bu tam olarak gerçekleşmedi?
Birde 2012R2 ile deneyeyim dedim kurdum domain oluşturdum clientı bu domaine aldım tekrar ve işlemleri yaptım. Serverda yine aynı sorunlar vardı ve bu sefer clienta gelmedi yeni domain halbuki 2008R2 serverda client yeni domaini almıştı.
Yardımcı olursanız sevinirim.
İyi çalışmalar herkese...
merhaba,
lab ortamında öncelikle yeni domain için dns zone oluşturup, devamında süreci başlatın.
işlemler tamamlandığında, dns zone tarafına server ve client kayıtları gelecektir.
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
Turan hocam,
peki dns serverda forward dns zone altında _msdsc.abc.com diye bir zone oluşuyor ya bu ne işe yarıyor.
ben _msdsc.abc.com ve abc.com zonelarını silip _msdsc.xxx.local ve xxx.local zoneları oluştursam bir sorun olur mu ?
birde diyelim ki dns işini bu şekilde çözdük peki dc makinanın fqdn ismi dc.abc.com olarak kalıyor otomatik olarak dc.xxx.local olmuyor yani bunu nasıl düzelteceğim ?