Anasayfa » Forum

2008 R2 Server IE 1...
 

2008 R2 Server IE 11 Sorunu  

  RSS
Murat YORULMAZ
(@muratyorulmaz)
Üye

Merhabalar,

Sistemimizde 2008 R2 x64 kurulu 12 tane server var ve bu serverlarda Citrix XenApp 6.5 yüklü. 8 Server Virtual ve 4 taneside fiziksel. 8 Virtual server'a da her bir server'a 10 user bağlanacak şekilde XenApp üzerinde limit yapılmış durumda. Fiziksel serverlarda ise bu durum 20 kullanıcı bağlanacak şekilde sınırlandırılmış durumda. Sistem bu zamana kadar sorunsuz çalışıyordu. 3 ay önce bir süredir yapmadığımız güncellemeleri yapmak için WSUS tan hem Windows için hem de IE için security updateleri assign ettik ve güncellemeler yüklendi. Sonrasında kullanıcılar bağlı iken IE sayfa açmamaya başladı. Sayfa adresi girildiğinde çok uzun süre bekliyor ve sonra sayfa bulunamadı hatası veriyor Kullanıcıları logoff edip server yeniden bağlanıldığında sorun düzeliyor. Logları sıfırlayıp kontrollerde yaptım ama loglarda IE kilitlendiği anda herhangi bir hata vermiyor. Bir süre takip ettiğimde Virtual serverlarda bu sorunun yaşanmadığı sadece fiziksel serverlarda yaşandığını farkettim. Test amaçlı server'ın birini formatlayıp tekrar kurdum ve tüm güncellemeleri Windows update'ten yaptım ve WSUS updateleri kapattım fakat sorun devam etti. Citrix XenApp'ın Hotfiks lerininde tamamı yüklü ama sorun devam ediyor. Sonra farkettim ki server'lara 12 kullanıcı bağlandıktan sonra bu sorun oluyor. Yani gün içerisinde 11 kullanıcı bağlı iken sorun yok fakat 12 kullanıcı bağlansın bir süre sonra IE bu sorunu yaşatıyor ve yeniden başlatmadan düzelmiyor. Tüm kullanıcılar logoff olsada aynı. Internette araştırdım ama bu sorunu çözebileceğim bir makale vs bulamadım. Fİkriniz nedir böyle bir sorunla karşılaştınız mı bilgi verirseniz sevinirim.

 

Alıntı
Gönderildi : 20/10/2016 00:04
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Merhaba

Sorun sanki Citrix kaynaklı, üreticiye case açmayı denediniz mi?

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 29/10/2016 19:21
Fatih Özyalçın
(@FatihOzyalcin)
Üye

Merhaba,

Citrix XenApp 6.5 Hotfix versiyonu nedir? Load Balance ne şekilde napıldı?

CevapAlıntı
Gönderildi : 02/11/2016 01:20
Murat YORULMAZ
(@muratyorulmaz)
Üye

[quote user="Fatih Özyalçın"]

Merhaba,

Citrix XenApp 6.5 Hotfix versiyonu nedir? Load Balance ne şekilde napıldı?

[/quote]

Merhabalar,

XenApp 6.5 yapısını 4 senedir kullanıyoruz ve ağustos ayında yüklediğim 6 tane update sonrasında bu sorun çıkmaya başladı. Updateleri uninstall ettim ama birşey değişmedi. Updateler aşağıdaki gibidir. Hata sadece fiziksel sunucularda yaşanıyor. Serverlar üzerinde Xenapp Hotfiks 2-3-5- ve 6 yüklü durumda. Load Balance ile ilgili bir ayar yapmadım. Sadece Load Evaluator kullanıyoruz onda da sanal sunuculara max 10 user ve fiziksel serverlara ise (Çift CPU total 24 core + 16 GB ram) max 20 user kullanacak şekilde ayarladık. 

 

KM3177725

KB3178034

KB3168965

KB3167679

KB3175443

KB3170455

CevapAlıntı
Gönderildi : 02/11/2016 14:07
Paylaş:

Lütfen Giriş yap yada Kayıt ol