Forum

Forest Function Lev...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Forest Function Level- Domain Function Level Upgrade

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
738 Görüntüleme
(@haydarcankilic)
Gönderiler: 43
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

 Merhaba, 

  Forest Function Level ve DFL yükseltme işlemini, Domain and Trust servisinden 2003 varsayılanı 2008R2 yapmaya çalıştığımda aşağıda ki hatayı alıyorum.

The functional level could not be raised. The error is:  The FSMO role ownership could not be verified because its directory partition has not replicated successfully with at least one replication partner. 

 

 Sorgu yaptığımda bütün fsmo rolleri bu dc üzerinde. Fakat 2 sene öncesinden kapatılan bir dc varmış ve hiç açmamışlar. Onu ortamdan nasıl kaldırabilirim ? Hangi adımları izlemeliyim.  Ya da başka türlü FFL - DFL nasıl yükseltebilirim.  

  Yapmak istediğim işlem ise, password politikalarını değiştirip complex yapıya geçmek. Bütün domaini etkilememesi için adım adım ou'lara uygulamak istiyorum. Uzak birimlerde var çünkü. Yurt dışında olanların etkilenmemesi için. 

 İlginiz için teşekkür ederim. 

  MCSE.

 
Gönderildi : 14/10/2016 11:21

(@vasviuysal)
Gönderiler: 7889
Üye
 

Artık varolmayan ama kayıtları hala AD içerisinde bulunan DC'yi ad'den silmek için aşağıdaki makale işinize yarayacaktır.

https://www.cozumpark.com/blogs/windows_server/archive/2008/03/30/ulasilamayan-additional-domain-controller-in-active-directory-den-kaldirilmasi-ntdsutil-tools-with-metadata-cleanup.aspx

 

iyi çalışmalar

 
Gönderildi : 14/10/2016 12:19

(@haydarcankilic)
Gönderiler: 43
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Çok teşekkür ederim.  Dc kayıtlarını komple sildim ve FGPP aktif hale geldi. 

 

 
Gönderildi : 14/10/2016 13:46

Paylaş: