Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

UDP Trafik

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
411 Görüntüleme
(@BaranBOZKURT)
Gönderiler: 10
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Arkadaşlar,

Hosting firmasından UDP Trafik nedeniyle sunucumun suspend edildiğine dair bir e-posta aldım. Telefon ile görüşüp ne olduğunu sorduğumda UDP'den aşırı bir şekilde trafik çıkışı olduğunu, serveri kontrol etmem gerektiğini tekrarlanması durumunda tekrar kapatacaklarını söylediler. Servere uzaktan masaüstü ile bağlanıp kontrol ettiğimde CPU ve RAM'in normal değerlerin üzerinde seyrettiğini gördüm.  TASK Manager'de 89-95 arasım işlem görmekte ve bir kısmı sürekli görünüp kaybolmakta. Gözüme çarpan nokta ise System Idle Prosess'i CPU oranın 80-99 arası işlediğini görüyorum.

 

Doğrusunu söylemek gerekirse Server Yönetimi ve Güvenliği konusunda bilgi sahibi olduğumu söylemem. Sorunun UDP Trafik olduğu söylenince FirewallDe gerek Inbound Rules gerek Outbound Rules bölümünde yer alan Bütün UDP portlarını kontrol etmek istedim. Hepsini sırasıyla durdurup Task Manager'de bir değişme gözlemledim fakat sorunu bir türlü çözemedim. 

Bum konuda gerçekten yardıma ihtiyacım var, gerek yazılı olarak gerek direk teamwiever üzerinden yardım etmek isteyenleri memnuniyetle bekliyorum. 

 

Selam ve Dua İle...

 
Gönderildi : 19/05/2016 02:37

(@mutlubenmutlu)
Gönderiler: 297
Reputable Member
 

Server uzerinden wireshark vb. bir protocol analiz programi ile 1 - 2 dklik bir paket capture ornegi gonderebilirseniz inceleyip cevap verebilirim.

 

 
Gönderildi : 19/05/2016 14:56

Paylaş: