Forum

Active Directory Re...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Active Directory Remote Desktop

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
1,464 Görüntüleme
(@TayfunAKBABA)
Gönderiler: 9
Active Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar merhaba;

AD 'de Administrator hesabım ile client masaüstüne müdehale edebilir miyim, remoote desktop ile bağlandığımda Administrator masa üstünü gösteriyor bana ben clientin masa üstünü görmek istiyorum? Bu konuda beni bilgilendiri misiniz?

 
Gönderildi : 19/04/2016 13:21

(@resulsoydas)
Gönderiler: 1628
Noble Member
 

Ne yapmak istiyorsunuz? Dosya ve dizinleri görmek için C:\Users\kul.adı\desktop yolunu kullanabilirsiniz.

Kullanıcının masaüstüne erişmek için kullanıcıya uzak bağlantı yetkisi verin. Onun kul. adı ve şifresi ile bağlanın. Yada ammyy, team viewer gibi yazılımlar ile bağlantı yapmayı deneyin.

 
Gönderildi : 19/04/2016 13:55

(@mehmetergun)
Gönderiler: 204
Reputable Member
 

Rd hostta oturum açın  task manager (görev yöneticisi) users(kullanıcılar) görmek istediğiniz kullanıcıya sağ tık, Manage user account "Uzaktan denetim" kullanıcı izin verirse denetimini alabilirsiniz. Ayrıca rd host server 2008 r2 ise remote desktop host yapılandırmasında uzak denetim ayarlarında "kullanıcıdan izin iste" kutucuğunu temizlersneiz izin almaya gerek kalmadan direkt bağlanabilirsiniz bu ayarı 2012 r2'de policyden yapabilirsiniz.

 
Gönderildi : 19/04/2016 14:00

(@TayfunAKBABA)
Gönderiler: 9
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar;

 

Yapmak istdiğim olay; AD kurulu sunucunun Administrator yetkisini kullanarak Client PC lerin masa üstüne etişim ve kontrol, kullanıcı üzerinden Administrator için yetki verdim buraya kadar sorun yok. Sunucudan Client Pc için Uzak Masaüstü istediğimde kullanıcı adı ve şifre girmem gerekiyor Administrator şifresi ile girdiğimde Client masaütsü gelmiyor Client şifresi ile girdiğimde görebiliyorum. Benim istediğim direk administrator kullanıcısı ile Client yönetmek, bunu yapamaz veya AD böyle bir işlemi desteklemez ise kullanıcı şifrelerini belirleyip değiştirme yetkisini alıcam ama bu hiçte hoş olmaz. 

Uzak Masaüstü programları ile bağlantı yapamıyorum çünkü Çalışma noktasında olan arkadaşlarım için Team, Ammy gibi progrmalar yasaklanmış durumda.

 
Gönderildi : 19/04/2016 15:39

Paylaş: