Forum

Active Directory ve...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Active Directory ve birkaç soru

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
1,237 Görüntüleme
(@TayfunAKBABA)
Gönderiler: 9
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

Direk konuya giriyorum, sorularımı dahi tam olarak nasıl soracağımı bilemediğimden biraz karışık gelebilir ve nereye açmam gerektiği konusunda da net bir fikre sahip olmadığımdan buraya açtım.

Yeni başladığım iş yerimde kullanıcı yönetimi için Active Directory kullanma kararı aldım ve bu doğrultuda çalışmaya başladım, sanal bir çalışma ortamı oluşturarak bu işlevlerin ilerleyişi ve ilerde karşıma çıkabilecek ihtiyaçları görmek istedim.

Şuanda active directory salan ortamda kurduğum server ve client pclerin bağlantısını yaptım, fakat ben bu client pclerin yedeklemelerini otomatik olarak sunucuya almak istiyorum. Bunu yaparken de tek bir klasörün içindeki tüm verileri yapmasınıı istiyorum bunun için nasıl bir yol izlemem gerekiyor bu konuda hiç bir fikre sahip değilim, active directory üzerinden ftp hesabı oluşturarak yedek almak sağlıklı olur mu ve bunu otomatik olarak nasıl yaparım bana bu konuda yol gösterir misiniz?

Okuduğunuz için ve vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 29/03/2016 20:41

(@ekremersoy)
Gönderiler: 54
Trusted Member
 

Merhaba,

 

Bilgisayarları yedek almak istiyorsanız 3party bir yazılım kullanmanız gerekir. Veeam EnpPoint programını kullanabilirsiniz. Sürücü bazlı ya da klasör bazlı yedek almanıza olanak tanır.

 

Eğer server'ı yedekleyecekseniz, fileserver kurup ya da folder redirection işlemlerini araştırıp, kullanıcıların datalarını sürekli server üzerinde tutup, server'ınızı storage ya da başka bir alana da yedekleyebilirsiniz.

 

Bu kararı verirken, datanın önemi, kaplayacağı yer, datanın öznelliği giib soruları cevaplayıp kendinize uygun olan yöntemi belirlemelisiniz.

 

 
Gönderildi : 30/03/2016 11:02

(@TayfunAKBABA)
Gönderiler: 9
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar, cevabınız için teşekkürler.

Personelin bilgisayarında bulunan belli bir klasörü servere yedek almasını istiyorum, Veeam EnpPoint ile bunu yaoabilmem için sanırım Veeam server gibi bir yapılandırmam olması gerekiyor.

Araştırmaya devam ederken aynı zamanda size de sormak istedim, konu ile ilgil bana izlemem gereken yolu anlatırsanız sevinirim.

İyi çalışmalar dilerim.

 
Gönderildi : 30/03/2016 14:09

Paylaş: