Forum

Sunucu disk yapılan...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Sunucu disk yapılandırma

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
826 Görüntüleme
(@eylulazrayildirim)
Gönderiler: 5
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Arkadaşlar kurumsal olarak aldığımız bir sunucuyu Hyper-v ile sanallaştırıp aşağıdaki sistemleri kurmak istiyorum.

Active Directory

DHCP

WSUS

File Server

 Sorum Şu şuan disk 2 ye bölünmüş durumda eşit partitionlar ilk yapılandırmada. Benim sanal makinelerim hyper-v ile c de kurulu olacak.  c ye file server kurduğumda kullanıcı dosyalarını d de konumlandırabilir miyim? Dökümanlarda gördüğüm kadarıyla konumlandırabilirim.

Ama aklımda disk 2 ye yine bölmek ama d ye küçük bir alan verip kullanıcı dosyalarınıda c de konumlandırmak sizin öneriniz nedir? c de birçok sistem olacağı için koruma anlamında sıkıntı yaşar mıyım?

Sunucu disk ikinci partitiona daha yüksek alan vermek ne zaman işime yarar bu sistemleri ilk kez kuracağım bilgilendirirseniz sevinirim.

 

İyi çalışmar dilerim.

 
Gönderildi : 20/03/2016 15:08

(@BekirMertGULTEKIN)
Gönderiler: 231
Reputable Member
 

Merhaba,

Sistemin kurulacagi firmadaki kullanici sayisi, kullanicilarin file server uzerinde ne kadar yogunlukta islem yapacagi, işin konusu da onemli şoyle ki bir ariza oldugunda kesinti durumunda ttahammul suresi gibi konulari dusunmek gerekir. Benim fikrim 2 adet sunucu ve bunlara bagli olan bir storage ile cluster yapmanizdir. Soyle ki file server uzerinde cok miktarda  okuma yazma gercekleairse i/o problemi size yavaslik olarak donecektir.  Yine de tek sunucu uzerinden gitmek isterseniz hyper v host icin c.yi 100-150 gb bir alan ayirin geri kalanini d.ye ayirip sadece d surucusunu 64K ilebicimlendirin.  64K buyuk boyutlu dosyalarda ki guest diskleri oyledir, okuma yazma performansi daha iyi olur. Diger konu ise raid10 yapmanizi oneririm. Ve sanal makinekeri yedekleme konusu atlanilmayacak bir konu, veeam'i tavsiye ederim. Yedekleme alanina da ihtiyaciniz olacaktir..

 Kolay gelsin.

 
Gönderildi : 20/03/2016 17:24

Paylaş: