Forum

Windows Server 2012...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows Server 2012 R2 Uzak Masaüstü Bağlantısı

5 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
2,086 Görüntüleme
(@FerhanAkar)
Gönderiler: 18
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

İyi günler,

 

100 kadar kullanıcının bağlanıp bir program çalıştıracağı bir server kuracağız. Server PC'yi almadan önce sanal makine ile hem uzaktan bağlantı işlemlerini hem de programın çalışıp çalışmadığını kontrol etmek istiyorum. Program bağlanan kullanıcının bilgisayarındaki yazıcıdan çıktı verecek. Sanal makineyi kurdum ve üzerine Windows Server 2012 R2 Essentials deneme sürümünü kurdum. Datacenter kuracaktım fakat kurulumda hata çıktı. Daha önce hiç server kullanmadığım için nasıl yapacağımı bilmiyorum. Öncelikle her kullanıcı için serverda bir user mı tanımlamam gerekiyor. Kullanıcılar servera bağlanıp bu tanımladığım userin kullanıcı adı ve şifresi ile mi bağlanacak? Biraz araştırma yaptım ve remote desktop services'e rastladım. Şu linkte anlatılan kurulumu yaptım fakat anlatımda 2 server tanımlanmış. Ben tek server ile kurdum. Kendi bilgisayarımdan serverin ip'sini yazıp admin userin bilgilerini girdiğimde oturum açma girişiminde hata diyor. Farklı bir kullanıcı açıp ona remote desktop izni vermeye çalıştım ancak yine hata aldım. Bu yapıyı kurabileceğim bir anlatım mevcut mudur? Bir de bu servera bağlantı olayı hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim. Şu an sanal makine üzerinde çalışıyor server. Kullanıcı sadece bizim programımızı çalıştırabilecek. Başka herhangi bir işlem yapılamayacak. Yazdır dedikten sonra kullanıcı oturumu kapatılacak. Bu işin temeldeki mantığını da anlatabilirseniz ona göre ilerlemek istiyorum. Bu arada anlatırken daha önce hiç server kullanmadığım gerçeğini göz önünde bulundurursanız çok sevinirim. 

 

Teşekkür Ederim.

 
Gönderildi : 14/03/2016 13:07

(@tahakivancirak)
Gönderiler: 33
Eminent Member
 

Merhaba, bağlantı işin kolay kısmı, öncelik bu bağlantının güvenliğini sağlamak olmalı, dışarıdan 100 kişinin bağlanacağı bir sunucunun bulunduğu ağ ortamında bir güvenlik duvarı olması şart, hatta imkan varsa tüm istemciler erişim sağlayıcılarından sabit ip kiralamalı ve bu ip adresleri güvenlik duvarına tanıtılmalı, bu ip adresleri dışındaki adreslerden gelen talepler reddedilmeli. Daha sonraki işlem evet her kullanıcılar sunucuya tanıttığınız kullanıcılar üzerinden bağlanacaklar. Kullanıcılara uzak masaüstü yetkisi vermeli ve rdp portunuda her ihtimale karşı standartın dışında değiştirerek firewall kurallarına tanıtmalısınız. Yalnız bu işin birde lisans boyutu var. Rdp yerine vpn kullanmak belki bu noktada maliyeti düşürebilir. Ticari bir program mı kullanacaklar. Bu program sizin içinmi yazıldı, yoksa ismi cismi nedir. Bunun dışında aldığınız hata mesajlarını ve altyapı hakkında da biraz daha bilgi verebilirseniz. Sunucuda yalnızca veritabanını tutmak uzak masaüstü kullanmaya göre daha mantıklı olabilir. Buda donanım gereksinimi konusunda yine maliyete yansıyacaktır. 

 
Gönderildi : 14/03/2016 13:47

(@FerhanAkar)
Gönderiler: 18
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Programı biz yazdık. O yönden bir sıkıntı yok. Program veritabanı olarak sql server kullanmıyor. O yönden de bir sıkıntı yok. Bağlanan kullanıcının yazıcısına yazdırılmak üzere belge gönderiyor. Kullanıcı bu programdan başka hiçbir şeye erişemeyecek. Kurmak istediğimiz sistem aslında user tabanlı bir uzaktan bağlantı sisteminden ziyade serverda her user için açılmış bir sanal makine ve kullanıcıların bu sanal makinelere bağlanması. Remote Desktop Virtualization Host 'e rastladım. Sanallaştırılmadan bahsediliyor ancak işimizi görür mü bilmiyorum. Her kullanıcı için CAL lisansı almamız gerekiyor galiba bu durumda. Hatta RDS için de ayrı lisans gerektiğini söyleyenler de var. Bu durumda sistemin maliyeti aşağı yukarı 90 bin $'ı buluyor. Bu da çok yüksek bir rakam. Ne yapacağımızı netleştirmeden bu yükün altına girmek istemiyorum.

Bu arada Remote Desktop Web Access işimizi görmez mi? Kullanıcı sadece bir program çalıştıracak. Sadece ona izin versek sanal makine yükünden kurtarır mı? Bir Remote Desktop Virtualization Host kullandık diyelim. Bu durumda sanal makineleri server kendisi mi hallediyor. Yoksa vmware ya da kendi hyper-v idi yanlış hatırlamıyorsam onun üzerinden bizim kurup tek tek programı yüklememiz mi gerekiyor? 

 

Teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 14/03/2016 14:05

(@tahakivancirak)
Gönderiler: 33
Eminent Member
 

Kullanıcı yalnızca bir program çalıştıracaksa her istemci için bir sanal makine gereksiz olmaz mı?

Burada donanım gereksinimi de lisans maliyetiyle birlikte sizi etkiler. Eğer sadece bir program kullanacaklar sa sunucuda sadece veritabanını tutmanız daha mantıklı olmaz mı?
Bu sayede hem lisans maliyetinden hemde yüksek donanım maliyetinden kurtulursunuz diye düşünüyorum. Tabi sistemden başka beklentileriniz yoksa. Program istemcilerin kendi bilgisayarlarında yüklü olur fakat verilere erişmek için sql mysql firebird yada her ne ise sunucuya bağlanır. İstediği gibi yazıcısından da yazdırabilir. 

 
Gönderildi : 14/03/2016 14:37

(@FerhanAkar)
Gönderiler: 18
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Kullanıcılar sabit değil. Kullandıkları bilgisayarlarda sabit değil. 7 farklı ülkeden bağlanılacak. Yani kullanıcıya sadece bir kullanıcı adı şifre verecek kadar iletişim halindeyiz. Sizin söylediğiniz sadece Türkiye'de iken geçerliydi. Artık bir sınır yok program için.

 
Gönderildi : 14/03/2016 14:40

Paylaş: