Forum

Terminal server kur...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Terminal server kurulum ve lisanslama

7 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
1,332 Görüntüleme
(@Mevlut_Unlu)
Gönderiler: 64
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar;

forumu araştırdım bu konu hakkında baya bilgi aldım fakat kafamda netleştirmek adına size bir kaç sorum olacak.

Şirketimiz masaüstü bilgisayarların 30 kadarını kaldırıp yerlerine thin client koyacak ve tabi ki yeni server'ımıza terminal server kuracağım ve bu işlemi ilk defa yapacağım kafam biraz karıştı.

 

1- Terminal server'ı baştan sona kurulum için hangi makaleyi baz alıp yapmamı önerirsiniz (Burada kaynak çok olunca emin olamadım 🙂

2- Thin clientleri alırken neye dikkat etmeliyim

3- Thin clientler için işletim sistemi lisansı almama gerek var mı varsa her kullanıcıya bir windows lisansı mı alacağım yada üzerlerinde ilşletim sistemi geliyorsa gelen işletim sisteminin ne olması gerekir öneriniz var mı

4- Kullanıcılarım muhasebe programlarını ve ofis programlarını kullanacaklar ofis programı için her kullanıcıya ayrı ofis lisansı mı yada toplu open lisans mı alacağım, nasıl bir lisans almam gerekir sonuçta kullanıcılar server'a bağlanıp tek ofis progrmaını kullanacaklar

5- Normal CAL lisansların yanında TSCAL'mı almam gerekir, teminal lisanslaması nasıl olacak, her bilgisayarın tek kullanıcısı var

6- Terminal bilgisayardan Eta'dan nokta vuruşlu yazıcıya çıktı almak için ne ayar yapmam gerekir

7- Dikkat etmem gereken yada öneriniz var mıdır

 

Şimdiden çok teşekkürler.

 
Gönderildi : 28/02/2016 17:38

(@yilmazbarcin)
Gönderiler: 315
Illustrious Member
 

Merhaba,

öncelikle sunucu işletim sisteminiz nedir, 2008, 2012 ? buna göre değişecektir kurulum ve yapılandıma dokümanı. İşletim sisteminize göre Remote Desktop Services 'i aktif edebilirsiniz.

Sunucuya bağlanan her bir kullanıcı için RDS User Cal alanız gerekiyor. Ofis tarafı içinde aynı durum geçerli, tek bir ofis lisansı ile n sayıda kişi aynı sunucudan bunu kullanmaları legal değil.

ThinClient olarak birçok markanın değişik modeli var, bunlardan 1-2 tanesi demo alarak kullanabilirsiniz. Bu demo 'da uygulamadan çıkıp alarak test edebilirsiniz. Thin Client'lar için ayrıca bir OS lisansına ihtiyacınız yok, içerisidne bootable bir os geliyor.

 

kolay gelsin,

yB

 

 
Gönderildi : 28/02/2016 20:32

(@resulsoydas)
Gönderiler: 1627
Noble Member
 

ncomputing ürünlerini inceleyim. L300/350 ürününü inceleyin. Demo yapın derim.

http://www.dojop.com/

 

 

 
Gönderildi : 29/02/2016 13:11

(@yilmazbarcin)
Gönderiler: 315
Illustrious Member
 

ncomputing sunucuya uygulama yüklemenizi gerektiriyor ve farklı bir protolok daha kullanıyor. Çok başarılı bir çözüm değil.

standart thinclient ürünlerini demo yaparak uygulamalarınızı test edebilirsiniz.

kolay gelsin,

yB

 
Gönderildi : 01/03/2016 02:33

(@Mevlut_Unlu)
Gönderiler: 64
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar;

thin clientten vazgeçtik mini i5 pc alıp çözeceğiz.

İşletim sistemim 2012 R2 olacak, yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla her bir bilgisayar için ofis lisansı almam gerekiyor doğru mudur yani legal de olsa server üzerinden kullanmalarını sağlayamazmıyım eğer durum böyleyse ofisi bilgisayarlarınıa yükleyeceğim oradan kullanacaklar terminal olarakta server'a bağlanıp muhasebe programını kullanacaklar.

Aslında benim istediğim direk server'a terminal olarak RDP ile bağlansınlar ofis ve muhasebe programını oradan kullansınlar bunu 2012 serverda yapmanın bir çözümü yok mudur var ise ofisleri nasıl lisanslamam gerekir ve server'a ne şekilde yüklemem gerekir.

RDS user cal aldığım kullanıcılara aynı zamanda normal CAL lisansı da almam gerekir mi?

 

Çok teşekkürler.

 

 

 
Gönderildi : 01/03/2016 18:49

(@EfkanNaciKaya)
Gönderiler: 18
Eminent Member
 

Citrix'e  ihtiyacınız  var  gibi  duruyor.Citrix  ile  uygulamalarınızı  thin clientler  üzerinden sorunsuz çalıştırabilirsiniz.Araştırmanızı  bu  yönde  yaparsanız daha sağlıklı olur.Kolay gelsin

 
Gönderildi : 01/03/2016 19:02

(@Mevlut_Unlu)
Gönderiler: 64
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Aşağıdaki linkte OPEN lisans'lı ofis programımı RDS ile kullanabileceğim yazıyor ama başka bir yerde RDS server üzerine kurduğum ofis programını server 2012'de ortak kullanıma açamayacağım bilgisine ulaştım durum biraz karıştı eminim birilerininde benim gibi RDS server üzerinden ofis ve aynı zamanda muhasebe programı kullanma ihtiyacı olmuştur onlardan cevap bekliyorum, ayrıca Microsofta da soracağım. Teşekkürler.

http://www.cozumpark.com/forums/thread/102437.aspx

 
Gönderildi : 01/03/2016 20:02

Paylaş: