Forum

Server 2008 RDP
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Server 2008 RDP

6 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
403 Görüntüleme
(@ILKERKALAYCI)
Gönderiler: 8
Active Member
Konu başlatıcı
 

Sistemizde server 2008 R2 yüklü. Fakat farklı dış ip'lerden servera bağlanmamız lazım. Bunun için RDP Call lisansı alacagız. Fakat serverda domain yapısı kurulu değil. Workgroup olarak çalışıyor. Bu lisansı alsak yükleyebilirmiyiz yoksa illa domain olmak zorunda mı?

 

Birde yine aynı serverda domain yapısı kurulu olmadan klasörü farklı bilgisayarlara paylaştırmak istiyorum ama bu arada kullanıcı seçmem lazım. Ama ekleme hanesinde kullanıcı isimlerini ekleyemiyorum. Örnekleyecek olursak

A bilgisayarındaki X klasörünü B ve C kullancısı, yine A bilgisayarındaki Y klasörünü D ve E kullanıcısı görecek.  Bunu yapamadım.

İki Konu hakkında bilgi alabilirmiyim lütfen. ÖENEMLİ VE ACİL

 
Gönderildi : 11/12/2015 19:46

(@emrahyilmaz-2)
Gönderiler: 1087
Noble Member
 

Domain için ve rdp için cal lisansları farklıdır. Sizin rdp lisansı + rdp cal lisansı almanız gerekiyor, burda sorun yok.

Dosya paylaşımında domain olmadan bu şekilde paylaşımlar zordur ama imkansız değildir.

A bilgisayarında dosya paylaşacaksanız a bilgisayarına diğer bilgisayarlarda kullandığınız kullanıcı adı ve şifresinin aynısını oluşturmanız gerekiyor. Bu şekilde yapılabilir.

 
Gönderildi : 11/12/2015 19:53

(@ILKERKALAYCI)
Gönderiler: 8
Active Member
Konu başlatıcı
 

Rdp için anlatmak istediğimi anlatamamışım herhalde. Bizde kurulu domain yapısı yok. Server 2008 işletim sistemi şuan workgroup olarak çalışıyor. Active directory oluşturmadık. Bu şekilde çalışmada rdp lisansı + rdp cal lisansı alsak yükleyebilirmiyiz. Yoksa illa domain yapısına mı geçmemiz lazım.

 

Diğer sorumada verdiğniz cevap için teşekkürler. Ama burada farklı birşey daha soracağım. Bu pc de o şekilde birde fazla kullanıcı açtığımızda ilk açılış ekranında bir sürü kullanıcı seçeneği gelecek, biz burdan kendi kullanıcımızı seçip pc'yi açmamız gerekecek. Bu şekilde olmadan bunu nasıl çözeriz.

 
Gönderildi : 12/12/2015 19:14

(@emrahyilmaz-2)
Gönderiler: 1087
Noble Member
 

Birinci seçenekte domain yapısına gerek yok.

İkinci seçenek için ise işletim sisteminiz nedir?

 
Gönderildi : 13/12/2015 02:37

(@ILKERKALAYCI)
Gönderiler: 8
Active Member
Konu başlatıcı
 

File serverda server 2012 R2 ama workgroup olarak çalışıyor. Domain değil. Terminaller ise win 8.1 Pro

 
Gönderildi : 22/12/2015 19:33

(@MuratKehya)
Gönderiler: 69
Trusted Member
 

İlker Bey ilk sorunuzun cevabını bilmiyorum ama ikinci sorunuz için şöyle söyleyeyim: AD yapısında dosya paylaşımı çok kolay. AD yapısı oluşturulup, kullanıcılar tanımlandıktan sonra, kullanıcılar kullanıcı adı ve şifre ile sizin ayarladığınız paylaşım klasörlerini(kimler görecek, değiştirecek, vs.) domaine dahil olmadan da görebilirler. Siz kısayolları kullanıcılara gösterirsiniz ya da \\server(server ismi) dizininde kullanıcılar yetkili oldukları klasörleri kullanabilirler.

 
Gönderildi : 23/12/2015 16:31

Paylaş: