Forum

Web Server webservi...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Web Server webservice(Crystal Reports) yazdırma problemi

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
603 Görüntüleme
(@enderyelkenci)
Gönderiler: 23
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Sistemlerimizi hafta sonu MS server 2012  Data Center'a aktardık. MS server 2012 Data Center üzerinde çalışan Web Servisimiz bulunuyor.  Bu servisi el terminalleri kullanıyor. Bu serviste yazdırma prosedürleriyle sonlanan kodlarımız var. Yazdırma işlemlerinde c:/windows/temp dizini içine Crystal Reports 'a ait rpt uzantılı dosyalar oluşturuyor. Bu arda temp dizinine everyone yetkisi dahil tüm erişim haklarını verdik. Bu oluşan dosyalar iş sırasına göre birikmeye başlıyor. Bu biriken dosyalar bir sorun yoksa yazdırma işlemi yapıldığında siliniyor. Fakat yazdırma işlemleri yazdırılamadığından bir süre sonra dosya sınırına(Regedit kayıtlarında bununla ilgili düzenleme ayrıca yapıldı) eriştiğinden soap hatası vermektedir. Şöyle bir durumda var. temp dizini temizken web servisi içinde test çıktısı almak için bir kodumuz var. Bu kodu çalıştırdığımızda çıktı alabiliyoruz. Bu sonu nasıl çözebilirim.

 İyi çalışmalar...  

 

 
Gönderildi : 17/06/2015 12:38

(@okanozbey)
Gönderiler: 1308
Okan ÖZBEY
 

Merhaba,

Crystal reports oluşturacağı raporlar için dediğiniz gibi geçici dosyaları temp altında oluşturmakta ve sorunsuz şekilde oluşturursa işlem tamamlandıktan sonra temizlemekte. Ancak sadece Crystal Reports değil bir çok uygulama temp kullanmaktadır. Temp sürekli şişmesinden şikayetçiyseniz temp için bir batch hazırlayıp zamanlanmış görev olarak tanımlayabilirsiniz.  Kendinize göre spesfik olarak düzenledikten sonra temizleme işlemini kendisi yapacaktır. 

Kolay gelsin.

www.okanozbey.com

 
Gönderildi : 11/08/2015 18:52

(@enderyelkenci)
Gönderiler: 23
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Sorunumu kısmende olsa çözdüm. Ağ yazıcılarını tanımladığım sunucu farklı bir sunucu üzerinde koşuyordu. Yazıcıları web service 'in çalıştığı ISS'in bulunduğu sunucuya kurdum.  Yazdırma sorunu çözdüm. Tabiki farklı sunucuda veya bilgisayarda bulunan ağ yazıcılarına yazdıramam sorununa bakmaya devam ediyorum.

İyi çalışmalar..

 
Gönderildi : 08/09/2015 13:56

Paylaş: