Forum

ADC Server Hakkında
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

ADC Server Hakkında

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
362 Görüntüleme
(@okanerdem)
Gönderiler: 9
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar. Öncelikle bu forumda ilk başlığım, bu yüzden olası bir hatam var ise şimdiden affola. Bir örnek üzerine sorumu iletmek istiyorum. Bir şirketim var ve farklı şehirlerde lokasyonlarım mevcut. Merkez İSTANBUL'da ve Root DC istanbulda yer alıyor. Gebze ve İzmit'te bulunan fabrikalarımda Nasıl bir dc yapısı oluşturmalıyım? Merkezdeki DC server üzerinden login olmaları problem yaratır mı? Fiziksel olarak lokasyonlarımda ADC mi kurmam gerekiyor? Bizim firmada birden fazla dc var ama ADC görmedim. Merkezi istanbul olan bir firma onlarca farklı yerde bulunan aynı domaindeki cihazların logon işlemlerini nasıl gerçekleştiriyor olabilir?

 
Gönderildi : 07/05/2015 01:53

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhaba

ortamda birden fazla dc varsa onlardan bir tanesi root dc'dir diğerleri adc'dir.

gelelim senin lokasyon bazlı dc konumlandırmana.

merkezde bir root dc varsa şubelerde read only dc konumlandırılabilir, böylece kullanıcıların oradan oturum açarlar. ama yok fabrikalarda bilgi işlem personeli var kullanıcı açsın silsin vs dersen ozaman adc konumlandırman gerekiyor.

merkezden oturum açmalarında sorun olmaz. kaç kullanıcı var? ayrıca aradaki network bant genişliğin nedir?

onlarca şubesi olan bir firma merkezi lokasyonunda 3-5 tane DC konumlandırabilir. eğer isterse her şubede bir ADC konumlandırıp aynı zamanda o sunucuları dhcp, dns, file server vs olarak da kullanabilir. 

 
Gönderildi : 07/05/2015 02:05

Paylaş: