Forum

Rdh, Fail over clus...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Rdh, Fail over cluster

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
388 Görüntüleme
(@mehmetergun)
Gönderiler: 204
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba

Hyper-v failover clusterda aktif çalışan hyper-v  host down olup guest olan remote desktop host migrate olduğunda oturumu açık olan kullanıcıların  durumu ne olur? Aynı şekilde devam ederler mi?

Ayrıca cluster yapılan hyper-v hostta guest olan server OS için de fail over cluster yapmak gerekli midir?

 
Gönderildi : 01/05/2015 06:26

(@recepyuksel)
Gönderiler: 1893
Üye
 

Merhaba,

Herhangi bir host kapandığında o host üzerinde çalışan gguest sanal sunucularda kapanacağı için kullanıcı oturumları kapanacaktır. Bu sanal sunucular böyle bir durumda diğer host üzerinde yeniden start edileceklerdir. Yani sanal sunucularınız fiziksel host gibi kötü kapanmış olacaktır.

Sanal ortamda çalışan sunucularınız için cluster'a ihtiyacınızın olup olmaması o sunucu üzerinde çalıştırdığınız uygulamanın kritik liği alakalıdır. 7/24 hiç bir şekilde 10 sn. bile kesintiye tahammülünüzün olmadığı bir uygulamanın değiniz gibi yada farklı yöntemler ile yedekliliğini sağlamalısınız.

Yukarıda yazdığım gibi sanallaştırma ortamında çalışan bir host inerse aşağıda onun üzerinde çalışan sanal sunucular cpu, ram ve disk bilgisini sorun anında kaybedeceği için bu sunucular otomatik olarak diğer hostlar üzerinde yeniden çalıştırılıncaya kadar erişim olmayacaktır. 

Saygılarımla.   

************************************************************
Probleminiz çözüldüğünde sonucu burada paylaşırsanız,
sizin ile aynı problemi yaşayanlar için yardım etmiş olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise "çözüldü" olarak işaretlerseniz
diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
************************************************************

 
Gönderildi : 03/05/2015 23:54

(@mehmetergun)
Gönderiler: 204
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Cevap için teşekkür ederim, yani demek istiyorsunuz ki cluster olsa dahi bir fail duruumunda terminal server oturumları kapanacak pasif olan sunucu aktif olduğunda kullanıcı yeniden oturumu baştlatıp uygulamaları da yeniden başlatması gerekecektir. Doğru mu anladım? Eğer doğru anladıysam TS için bir fail durumunda oturumlar kapanmadan diğer sunucu üzerinde devam ettirebileceğim bir yöntem var mıdır yoksa bu bir fantazi mi? 🙂 

 
Gönderildi : 05/05/2015 11:43

Paylaş: