Forum

Windows 2012 Server...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows 2012 Server Dosya Paylaşım Ayarları

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
455 Görüntüleme
(@fatihgormek)
Gönderiler: 51
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Windows 2012 Server üzerinde ortak diye bir klasör ve altında muhasebe, finans, satis, genel gibi klasörler açıp bunları paylaşıma açmak istiyorum.

Ortak kullanıcısına everone read yetkisi verip, alt klasörleri açtığımda genel klasörüne girdiğinde yine everyone read devam etsin. Fakat muhasebeye geldiğinde klasörü açamasın ve muhasebe klasörünün içine de x kullanıcısı full yetkili olsun istiyorum.

Bu mantık hatalı mı acaba yada önerebileceğiniz başka yöntem varmı tek klasör paylaşımda gözüksün istiyorum ( adı ortak olan ) ve altında bu kırılımları yapmak istiyorum. Ne şekilde ilerlemeliyim acaba?

 Teşekkür ederim. 

 
Gönderildi : 16/02/2015 14:48

(@serkanates)
Gönderiler: 1284
Üye

(@fatihgormek)
Gönderiler: 51
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Teşekkür ederim sanırım en üstteki link işimi görecek. 

 

 
Gönderildi : 16/02/2015 16:55

(@fatihgormek)
Gönderiler: 51
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Hocam ortak adlı bir klasör ve içinde muhasebe ve finans diye iki klasör. Ortak klasörünü paylaştırıp share kısmından everyone read verdiğimde altında yer alan muhasebe klasöründe x kullanıcısı full yetkili everyone read hatta o klasörü bile görmesin istiyorsan share ve security kısmında ne yapmam lazım. ben ortağa share kısmından everyone read veriyorum altında yer alan muhasebe klasöründe security tabında x kullanıcısına full yetki veriyorum ama everyone read yetkisi daha baskın çıkıyor ve kaldıramıyorum da. Kesin mantıksal bir hata yapıyorum. 

Yardımcı olurmusunuz.

 
Gönderildi : 16/02/2015 17:26

Paylaş: